F1: A Red Bull szerint még lehet bajnok Verstappen

ap-214m9v9912111_news.jpg

Dr. Helmut Marko, a Milton Keynes-i gárda tanácsadója szerint, amennyiben tovább csökken a különbség a Mercedes és a Red Bull között, akár bajnokesélyessé is előléphet az előző háromból két futamot megnyerő Max Verstappen.

Egy fél szezon után kijelenthető, hogy jól indul a Red Bull és a Honda házassága, tekintve, hogy a csapat is a harmadik a konstruktőri bajnokságban, akárcsak Max Verstappen az egyéni összetettben. A 21 éves holland Ausztráliában és Spanyolországban harmadikként ért célba, míg az Osztrák és a Német Nagydíjon futamgyőztesként intették le. Mindezek után a Red Bull motorsportrészlegének tanácsadója, Dr. Helmut Marko – aki korábban öt futamgyőzelmet tűzött ki célul az idei szezonra – úgy véli, hogy Verstappen komoly fejfájást okozhat a Mercedesnek, valamint versenyzőinek, Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak.

„Nem zárnám ki”

– nyilatkozta Marko a német Auto Motor und Sportnak, amely arról kérdezte, hogy lát-e még esélyt a világbajnoki címre.

„Jobbnak kellett volna lennünk Franciaországban, de a fejlesztések nem úgy működtek, mint azt vártuk. A Honda túlságosan konzervatív volt az új motorral. Azonban Ausztriában először ugyan, de összeálltak a dolgok, míg Németországban láthattuk, hogy a Mercedes is tud hibákat elkövetni, ha kellő nyomás alá helyezik.”

Amikor arról kérdezték, hogy meglátása szerint mennyire van még messze a Red Bull a Mercedestől, a következő választ adta a tanácsadó:

„Már nem annyira. Silverstone-ban már két tizedre sem voltunk, Hockenheimben pedig még közelebb lettünk volna, ha nincsenek problémáink. Mindenesetre a jó irányba haladunk. Monzában érkezik az új motorfejlesztési csomag, Oroszországban pedig új üzemanyag-keveréket is kapunk…”

Szóba került a jövő is, hiszen az utóbbi hetekben szárnyra kapott a hír, hogy Verstappen szerződésében van egy olyan záradék, aminek értelmében, ha nem nyer a nyári szünetig, szabadon igazolhatóvá válhat. Erről Marko csak annyit mondott, hogy nem záradékokat kellene vizslatni, hanem a jeleket.

„Azt hiszem, nem kell több jelet küldenünk neki”

– mondta.

Marko gondolataiban kitért Verstappenre is: szerinte a korábban még Mad Max néven hírhedtté vált holland nagyon sokat fejlődött az utóbbi időszakban.

„Fegyelmezettebb, a kockázatérzékelése is jobb, ahogyan a gumikat is jobban érzi. És egy-egy csatában szinte hibátlanul teljesít, nem úgy, mint a Mercedes versenyzői, akik már nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy harcoljanak.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Hungaroring média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914991248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása