F1: Bottas nem kér Rosbergből és a pszichológusokból Hamilton ellen

m191896.jpg

A Mercedes Forma-1-es versenyzője kijelentette, hogy nem Nico Rosberg módszereivel szeretné legyőzni a hatodik világbajnoki címe felé menetelő csapattársát, Lewis Hamiltont – így esze ágában sincs például pszichológus segítségét kérni.

Nico Rosberg harmadik nekifutásra, 2016-ban tudta legyőzni Lewis Hamiltont, és lett világbajnok, majd napokkal azelőtt, hogy bejelentette a visszavonulását, elismerte, hogy minden másnap pszichológus kezelését vette igénybe, hogy megbirkózhasson a párharc jelentette lélektani nyomással. Rosberg utódja, Valtteri Bottas is immár a harmadik szezonját tapossa Hamilton csapattársaként, ám a britnek még nem okozott különösebb fejfájást. Azonban a finn azt már egyértelműen leszögezte, hogy nem akarja Rosberg receptjét követni, ő sokkal inkább hisz a barátok támogatásában és az egyéni ítélőképességben.

m203534.jpg

„Nem hiszem, hogy működne ez az esetemben. Minden sportoló és minden ember más. Vannak, akiknek külső segítségére van szükségük, a környezetemben viszont nagyon sok olyan ember van, akikkel tudok beszélgetni. A kemény időkben, vagy akkor, amikor kétségek között voltam, mindig a tükörben velem szemben álló férfi adta meg a válaszokat. Általában meg tudom oldani egyedül is a problémáimat. Abban a megoldásban pedig nem látok fejlődési lehetőséget jelenleg.

Ez egy eléggé egyéni dolog. Ha megnézel más sportokat, látható, hogy sokan fordulnak pszichológushoz. Sokan hasznos segítséget kapnak, másoknak viszont nem válik. Én pedig nem vagyok Nico, tudod, engem Valtterinek hívnak. És pontosan tudom, mi az, ami a legjobb számomra”

– taglalta a témát a Motorsport.com-nak nyilatkozva Bottas. A korábbi GP3-bajnoknak azt a kérdést is feltették, hogy kért-e már tanácsot Rosbergtől, hogy miképpen győzze le Hamiltont – erre így felelt a finn:

„Nem igazán beszéltem még vele. Elég felkészült vagyok ahhoz, hogy a saját utamat kövessem. Kívülről bizonyára nem látható annyira, bármit is csinált. A legtöbb dologban igyekszem magamra támaszkodni, így nincs tervben, hogy erről beszélgessek vele. Ahogyan azt már mondtam, minden ember teljesen egyéni és különböző, ebből adódóan különböző dolgokra van szüksége, hogy jól teljesítsen. Mindenkinek más a gondolkodása.”

m40287.jpg

Rosberg az előző, silverstone-i hétvégén elismerte, hogy a pszichológus nagyon sokat segített neki abban, hogy világbajnokká koronázhatták három évvel ezelőtt – erről a Reuters hasábjain mesélt a német:

„Minden második nap volt egy kétórás mentális tréning. Hatalmas fejlődésen mentem keresztül ennek köszönhetően, nagyon sokat adott nekem, és ez az egyik ok, ami miatt világbajnok tudtam lenni. Lewis arra késztetett, hogy keressem azokat a dolgokat, amikben jobb tudok lenni, mint azt valaha gondoltam. Azért, mert ő minden idők egyik legjobbja, vagy legalábbis jó úton halad afelé, hogy az legyen. Ahhoz pedig, hogy legyőzd, mindent bele kell adnod minden téren: ez az egyetlen út, ami a sikerhez vezet.”

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1914974490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berne 2019.07.23. 02:27:49

Mondjuk jobban teszi, hiszen Rosberg is csak véletlenül verte meg Hamiltont.
Bár Bottas még úgy sem fogja.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása