DTM: Rasté a vasárnapi rajtelsőség az újonc Aberdein előtt, Wittmann a mezőny végén
DTM 2019: Assen - 2. időmérő edzés

a199398_medium.jpg

Idei negyedik pole-ját szerezte a bajnoki éllovasa az eddigi legjobb időmérős teljesítményét nyújtó, WRT-s Jonathan Aberdein előtt végezve. Eközben a szombati futamgyőztessel, Marco Wittmann-nal egy technikai probléma babrált ki.

Felhős és szeles, de – a szombati versennyel ellentétben – legalább nem esős időjárási körülmények fogadták az asseni pályán a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnyét a vasárnap délelőtti kvalifikáción, amely végül René Rast elsőségét hozta.

Az Audi 2017-es bajnoka 1:24.849-es idővel kvalifikálta magát az első rajtkockába, ahonnan 2019-ben már negyedik alkalommal várhatja a piros lámpák kialvását – nem mellesleg ezzel újabb három pontot zsebelt be. Rast mögött az időmérő legnagyobb meglepetését szolgáltató Jonathan Aberdein végzett, míg a második sorban Mike Rockenfeller mindössze egyetlen ezreddel győzte le Nico Müllert. Az ötödik rajtkockába is egy audis került, Robin Frijns révén.

Legjobb BMW-s versenyzőként Sheldon van der Linde lett a hatodik, a dél-afrikai újonc mögött Loïc Duval (Audi), Philipp Eng (BMW), Timo Glock (BMW) és Aberdein csapattársa, Pietro Fittipaldi tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét. Érdekesség, hogy meglepően kicsik voltak a különbségek; még a 12. helyezett Bruno Spengler (BMW) is egy másodpercen belül tudott zárni Rasthoz képest.

Ismételten a négy Aston Martin lógott ki a sorból, ám Daniel Juncadellával az élen mégsem az utolsó két sorba kell felsorakozniuk a közép-európai idő szerint 13:30-kor kezdődő második versenyen, ugyanis Marco Wittmann-nak – érdemi köridő hiányában – az utolsó helyről kell majd rajtolnia.

A szombati esőfutamon győzedelmeskedő kétszeres bajnokot már az első percekben műszaki hiba akadályozta, amit bármennyire is próbált orvosolni a Team RMG csapata, nem készült el időben az autó.

A második időmérő edzés végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Audi Motorsport Communications

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5614973358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása