GT Cup Open Europe: Visszavágott a Mercedes, nagyot hajrázott a Lamborghini
GT Cup Open Europe 2019: Hungaroring - 2. időmérő edzés, 2. futam

kmb_2065.jpg

Első pole-ját és első győzelmét szerezte a Mercedes AMG R a GT Cup Open Europe-ban, miután a Sports&You csapata Márcio Basso és Guilherme Salas kettősével uralta a mezőnyt vasárnap.

kmb_2113.jpg

Vasárnap reggel egy második időmérő edzéssel indított a Hungaroringen a GT Cup Open Europe apraja-nagyja, amely kisebb meglepetésre a Sports&You, illetve Márcio Basso elsőségével zárult, ugyanis a Mercedes az első pole-ját ünnepelhette így. A brazil 1:47.873-as körével 215 ezredmásodpercet adott a Vicenzo Sospiri Racing #27-es Lamborghinijét terelgető JP Maurónak.

A második sorba Glauco Solieri az Antonelli Motorsport Lamborghinijével, valamint Victor Blugeon a Martinet by Alméras Porschéjével kvalifikáltak, megelőzve a bajnoki éllovas Niki Leutwillert a PZ Oberer Zürichsee Porschéjében. A szombati napot uraló, szintén a Vicenzo Sospiri Racing gondozásában lévő #6-os Lamborghini csak a 11. rajtpozíciót tudta megkaparintani.

kmb_2163.jpg

Basso és Salas kettőse pedig ott folytatta a versenyen, ahol az időmérőn otthagyta, így győzelemmel távoztak a Hungaroringről. Sokáig úgy tűnt, hogy fölényes siker vár rájuk, főleg Salas – aki egyébként hazájában vezeti a Brazil Stock Car Lights bajnokságot – brutális első etapját követően, csakhogy a Hans-Peter Koller és Edoardo Liberati alkotta páros elképesztő tempóban zárkózott fel a verseny második felében, és csak 0,960 másodperces hátrányban ért célba a második helyen.

Blugeon állhatott még dobogóra, az amatőr kategóriát nyerő Solieri, valamint Mauro és Rodolfo Toni duója előtt. Leutwiller kénytelen volt beérni egy hatodik hellyel ezúttal, de így is vezeti az összetett pontállást.

Ezzel a feléhez érkezett a bajnokság első idénye, folytatás szeptember 7-8-án Silverstone-ban.

A második futam végeredménye:

null

null

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6514933450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása