FREC: Dán uralom vasárnap is
Formula Region European Championship 2019: Hungaroring - 2-3. futam

kmb_1764.jpg

Tökéletes hungaroringi hétvégét zárt a Prema bajnoki éllovasa, Frederik Vesti. Az olasz csapat dán versenyzője ugyanis az első után a második és a harmadik versenyen is győzelemre tudta váltani a pole-t – ebben még egy törött felfüggesztés sem tudta megakadályozni…

Motorproblémák miatt a brazil Igor Fraga (DR Formula by RP Motorsport) nem tudott felállni a rajtrácsra, így a Formula Regional European Championship 2019-es szezonjának második magyarországi versenyét a 13 helyett csak 12 autóval bonyolították.

Az élről a premás Frederik Vesti várhatta a piros lámpák kialvását, amit követően remek rajtot fogott, akárcsak csapattársa, Enzo Fittipaldi – a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája –, aki a negyedikről a második helyre zárkózott fel, Olli Caldwell (Prema) és Sophia Flörsch (Van Amersfoort Racing) előtt elfordulva.

kmb_1805.jpg

Sokáig együtt maradt az első négyes, de aztán Vesti és Fittipaldi kettőse lélegzetvételnyi előnyhöz jutott, a brazil pedig támadni kezdte a dánt. Volt egy-két merészebb kísérlete is, de végül Vesti nyert másodjára is a mogyoródi aszfaltcsíkon, megelőzve premás csapattársait, illetve Flörsch-t és a többszörös Forma-1-es futamgyőztes Ralf Schumacher fiát, az US Racinget képviselő Davidet.

A harmadik versenyen szintén a pole-ból indult Vesti, és az utolsó körig úgy tűnt, újabb sima győzelem vár rá. Ám az utolsó kanyarokban eltört az egyik felfüggesztés a #2-es Premán, de Olli Caldwell már így sem tudta megelőzni – mindössze 1 tizedmásodperces különbséggel futottak be.

kmb_2655.jpg

Fittipaldi ért be harmadikként, míg Fraga egy negyedik hellyel szépített, Raul Guzman (DR Formula by RP Motorsport) és Flörsch előtt. Schumacher számára nem alakult jól a harmadik verseny sem, mivel a negyedikről indulva visszaesett hetediknek.

A bajnokságban Vesti 30 pontosra növelte az előnyét Fittipaldival szemben, míg Caldwell megelőzte Schumachert, de a brit hátránya így is 87 egységnyi.

Szünet nélkül, a Red Bull Ringen folytatódik a 2019-es idény.

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6014932194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása