F1: 2010 óta először szerzett pontot olasz versenyző a Forma-1-ben

d-o2us-xuaabm7b.jpg

A Red Bull Ringen elért 10. helyével megszerezte első Forma-1-es világbajnoki pontját az Alfa Romeo újonc versenyzője, Antonio Giovinazzi – a sikernek viszont a haja látta kárát, egy fogadás következtében.

Jól szerepelt az Osztrák Nagydíjon az Alfa Romeo, ugyanis mindkét autójával bejutott a Q3-ba az időmérő edzésen, majd a versenyen sem szorultak ki a TOP-10-ből: Kimi Räikkönen a 9. lett, Antonio Giovinazzit pedig tizedikként intette le a kockás zászló – ezzel az olasz első pontját szerezte, ami után még nagyobb babérokra törne, főleg úgy, hogy a hinwili gárda fejlesztésekkel készül a Brit Nagydíjra.

„Végül csak összejött az első pontom a szezonban. Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy mindkét autóval a TOP-10-ben végeztünk. Viszont úgy tűnik, hogy a McLaren jóval erősebb nálunk, de Silverstone-ban lesznek újításain. A jó irányba haladunk, ahogy azt tettük a Paul Ricard-on is, remélhetőleg, hamar be tudjuk fogni őket.

Nagyon szoros volt a verseny, jó, hogy tudtam némi nyomást helyezni Kimire. A hétvégéből pedig a pozitívumokat kell megőriznünk: a Q3-as szereplést és a TOP-10-es eredményt, amiknek örülök”

– idézi a GPToday.net a GP2-es bajnokság 2016-os ezüstérmesét.

d-pyyxnx4aa50lp.jpg

Giovinazzi tagadta azon híreszteléseket, hogy nyomás nehezedett volna rá amiatt, hogy nem volt pontja az F1-ben. Állítása szerint csak a média folyamodott ilyesféle eszközök, a csapat viszont soha.

„A nyomás ti, vagyis a média helyezte rám minden egyes hétvégén az olyan kérdésekkel, hogy mégis mikor szerzem meg az első pontomat. De nyugodtam maradtam, a teljesítményem versenyről versenyre javult, de továbbra is keményen kell dolgoznunk.”

Az olaszok egészen a 2010-es Dél-Koreai Nagydíj óta vártak erre a pillanatra – akkor volt utoljára pontszerző olasz versenyző Forma-1-es futamon: a Force Indiával Vitantonio Liuzzi lett hatodik.

Giovinazzi egyébként a szezon elején kötött egy fogadást a főnökével, Frédéric Vasseurrel, hogy ha meglesz az első pont, megnyírják a haját. Természetesen az Alfa Romeo csapatfőnöke a leintés utáni ünnepléskor üldözőbe vette pilótáját az ollóval, és végül utol is érte…

Alfa Romeo Racing on Twitter

A promise is a promise.. (especially with your boss). ✂️ #AustrianGP https://t.co/TEQydDLyU1

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114922038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása