F1: Változatlan pilótafelállással számol a Ferrari 2020-ra

190037_can.jpg

Alaptalanok a pletykák, miszerint Max Verstappen a Ferrarihoz igazolhat jövőre – legalábbis a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint.

Ahogyan arról a Braking News Motorsport is beszámolt, az Osztrák Nagydíjjal együtt négy versenyen belül eldőlhet, miképpen folytatódik Max Verstappen és a Red Bull sorsa. Ugyanis spanyol lapértesüléseknek köszönhetően kiderült, hogy a holland szerződésében van egy olyan záradék, miszerint, ha a nyári szünettel bezárólag, vagyis a Magyar Nagydíjig nem tud futamot nyerni, szabadon távozhat a csapattól. Más források arról is meg vannak győződve, hogy ezt az egyéni és a konstruktőri pontversenyben betöltött jelenlegi pozíció is lehetővé teszi.

Az egyik opció pedig nyilvánvalóan a Ferrari lehetne Verstappen számára, hiába van mindkét pilótának érvényes szerződése a 2020-as szezonra is, sőt, állítólag Charles Leclerc-nek 2022-ig van biztos helye a csapatnál. Nem is a monacói pilóta maradása volt a nagyobb kérdés az elmúlt hetekben, bár kétségtelen, hogy vele kapcsolatosan is felmerültek sajtóspekulációk – Vettelről azonban azt állította a sajtó, hogy már év végén visszavonulhat, amit a német aztán tagadott.

ap-1vx42e2k92111_news.jpg

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke pedig a pletykák kereszttüzében lépéskényszerbe került, így a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzése előtt nem sokkal megerősítette, hogy nem változik a Vettel-Leclerc duó a következő szezonra.

„Nem, természetesen nem”

– felelte Binotto a Sky Sports F1 azon kérdése, hogy érdeklődik-e a Ferrari Verstappen iránt a 2020-as szezont illetően.

„Meg tudom erősíteni, amit Seb is mondott. Van két versenyzőnk, akiknek rendben van a szerződésük, és ennek mi csak örülünk. Ennek értelmében a következő szezonra fix felállásunk van, és semmilyen okot nem látunk arra, hogy változtassunk rajta.”

Ennek és a német Auto Motor und Sport értesüléseinek a fényében Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsportrészlegén dolgozó tanácsadója sokkal inkább aggódhat amiatt, hogy Verstappen a Mercedeshez szegődik. Valtteri Bottas szerződése ugyanis az év végén lejár, és habár idén nyert már két futamot, az előző szezont győzelem nélkül zárta, valamint az utóbbi hetekben mutatott formája is sokkal inkább tavalyi önmagát nézte.

Fotó: Ferrari Media, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214918602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Warlimont 2019.07.01. 11:15:47

Hat ez nem tul jo hir. Nagyon biztam benne, hogy Vettel eltunik a csapatbol, mert ö a Newey autoiban szerzett 4 VB cime ellenere csak erös közepes versenyzö, aki eles helyzetekben rendszeresen hibazik. Jo, de egyszeruen nincs Hamilton szintjen. Korabban Ric, most Lec is jobb nala, neki egyedul a közepes Webber es az unott Raikkonen voltak az idealis csapattarsak. Verstappen viszont egy bajnok, gyors es kellöen pofatlan is hozza, mostanra pedig a rutinja is megvan. Kerdes, hol jarna jobban, mert jelenleg a Ferrarinak a legnagyobb baja szerintem, hogy minden versenytaktikai helyzetböl ök jönnek ki rosszabbul. Regen Sch, de meg Alonso idejeben is a taktikanak köszönhetöen a boxkiallasokkal inkabb elöbbre tudtak mindig kerulni, de most rendszeresen elszamoljak magukat.

Warlimont 2019.07.01. 11:20:14

Egyebkent Vettel kanadai "gyözelmet" sem a birok vettek el, hanem sajat maga, mert szokas szerint ott is hibazott amikor kicsuszott. Most az osztrak nagydij legutolso kanyarjaban is erös mazlija volt, durvan kiment a "fure", nagy szam lett volna, ha befuto cimen beleall a falba, azutan ha szerencseje van szo szerint talan befuthat pontszerzönek.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása