F1: Osztozni fog tartalékversenyzőjén a Renault a McLarennel

c249-451b-4f13-4a1aae0c23c8_b20f4d2880a504e727d3ea507206e48324468fe4.jpg

Szergej Szirotkin a 2019-es szezon hátralevő részében nem csak a Renault-nál tölt majd be teszt- és tartalékversenyzői pozíciót, hanem a McLarennél is.

Szokatlan bejelentést közölt péntek délelőtt a McLaren, aminek értelmében az idei év folytatásában a Renault teszt- és tartalékpilótája, Szergej Szirotkin a wokingi gárda rendelkezésére is áll – adott esetben be is ugorhat, ha Lando Norris vagy Carlos Sainz Jr. valami miatt nem tudja vállalni az indulást.

A 23 esztendős orosz pilóta főként a nevelőszériákban ért el kiemelkedő eredményeket – GP2-ben kétszer is harmadik lett év végén –, viszont eddigi Forma-1-es pályafutása egyetlenegy szezonban merült ki, amit a Williamsszel futott tavaly. Legjobb eredménye egy 10. hely, amit az Olasz Nagydíjon ért el.

Sirotkin Sergey on Twitter

Я рад присоединиться к команде @McLarenF1 в качестве резервного пилота. Я буду совмещать эту работу с аналогичной должностью в @RenaultF1Team. / I'm glad to join #McLaren as a reserve driver. I will combine this job with a similar position in #Renault. #SMPRacing #F1

A grove-i istálló gyengélkedése miatt Szirotkin legfőbb támogatójával, az SMP Racinggel távozott is a szezon után, és visszatért korábbi munkaadójához, a Renault-hoz, tartalékosként.

„Ez egy célszerű megoldás a McLaren számára 2019-ben. Ismerjük Szergej kvalitásait, rendelkező elegendő szuperlicensz-ponttal, hivatalosan pedig a motorszállítónk, vagyis a Renault kötelékébe tartozik. Így ő egy kézenfekvő választás”

– nyilatkozta Andreas Seidl csapatfőnök a döntés kapcsán a McLaren weboldalán.

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814905130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása