F1: Újabb löket Verstappenéknek – Franciaországban jön az új Honda-motor

ap-1zkjw51291w11_news.jpg

A Honda megerősítette, hogy a Francia Nagydíjon debütál idei második motorcsomagjuk, amit a Red Bull a Toro Rosso is megkap – csakhogy az újításokkal párhuzamosan a 2019-es szezon első motorcsere miatti büntetései is megjelennek.

Szokatlanul korán, még jóval a nyári szünet előtt beveti második motorfejlesztési csomagját a Hondát, aminek értelmében a soron következő Francia Nagydíjra a Red Bull versenyzői, az idei évben kétszer is dobogóra álló Max Verstappen és Pierre Gasly mellett a Toro Rosso pilótája, Danyiil Kvjat is új belsőégésű motort és turbófeltöltőt kap. Azonban utóbbi esetében ezek behelyezése már automatikusan rajtbüntetést von maga után, mert az előbbi egységből már a negyediket kapja meg az idei évben.

A Honda leszögezte, hogy az újítás tervszerű, nem amiatt van rá szükség, hogy gondok lennének a második motorspecifikációval, amivel a japánok az azeri hétvégére készültek el. Ugyanis a motorgyártók általában a 13-14. verseny magasságában, vagyis ősz elején szoktak előrukkolni a harmadik motorverziójukkal – ahogyan az várható a Mercedes esetében például, amely még az első újításait is csak az előző, kanadai hétvégére hozta el, míg a Ferrari és a Renault Spanyolországban kerített sort rá.

ap-1zk7gtxfd2111_news.jpg

„A Paul Ricard-i pályán Max, Pierre és Daniil autójába is bekerült a harmadik motorspecifikáció, aminek esetében elsősorban a belsőégésű motorra, valamint a turbófeltöltőre helyeztük a hangsúlyt. Az adatokból úgy látjuk, hogy ez az újítás javítani fog a teljesítményen, habár egyelőre még nem tartunk ott, mint a bajnokságban vezető motorgyártó. De ez is egy lépés lesz a jó irányban, a folytatásban pedig további fejlesztésekkel fogunk készülni, amiken az egész vállalat gőzerővel dolgozik”

– nyilatkozta a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu.

A későbbiekben Alexander Albon is megkapja az újításokat, csak a Toro Rosso nem akarta, hogy Franciaországban Kvjat mellett a thai újoncot is rajtbüntetéssel sújtsák.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9614901752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása