F1: Még nincs vége, felülvizsgáltatja a Ferrari az FIA döntését

190035_can.jpg

Beigazolódtak az előzetes spekulációk, vagyis a Ferrari kérvényezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) Sebastian Vettel büntetésének felülvizsgálatát – ezáltal mégsem tekinthető hivatalosnak a Kanadai Nagydíj végeredménye!

Ahogyan arról a Braking News Motorsport is beszámolt, Kanadában az FIA beleszólt a győzelem sorsába: történt ugyanis, hogy Sebastian Vettelt ötmásodperces időbüntetéssel sújtották, amiért a verseny kétharmadánál „veszélyes módon” tért vissza a pályára egy hibáját követően – ezzel az elsőség Lewis Hamiltoné lett, hiába ért célba elsőként a ferraris.

A felügyelőtestület döntése kétségkívül nagy port kavart az F1-es közéletben, és a Ferrari is teljes mértékben kiáll versenyzője mellett első pillanat óta – az olasz csapat álláspontja az, hogy nem hibázott a német, és a pályára azért tért vissza úgy, ahogy, mert próbálta megzabolázni az autóját, miután átvágtatott vele a füvön.

Alapjáraton nincs mód arra, hogy időbüntetés ellen fellebbezést nyújtsanak be, azonban a Nemzetközi Sportkódex biztosít egy kiskaput, aminek értelmében a Ferrari kérvényezheti az incidens újbóli megvizsgálását, amennyiben rendelkezik olyan bizonyítékokkal, amelyeket még nem láttak a stewardok.

A Ferrari pedig a minap bejelentette, hogy élt ezzel a lehetőséggel, s vasárnap este, egy héttel a 14 napos határidő lejárta előtt kézbesítette a kérelmet az FIA-nak. Amennyiben helytálló információkkal tud szolgálni a maranellói gárda, a Nemzetközi Automobil Szövetség köteles újból összehívni a versenybírákat, illetve kihallgatni az érintett felek képviselőit.

Azt egyelőre nem tudni, mikor bírálják el a Ferrari felülvizsgálatot igénylő dokumentumait, ahogyan az sem, hogy milyen kimenetele lehet ennek a procedúrának. Ha esetleg a Ferrarinak ad igazat az FIA, az az olasz csapat és Vettel idei első győzelmét jelentené.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514899124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.06.18. 09:59:07

Nehogy kiderüljön, hogy a II. világháború eredményét is megváltoztatják, mert tiltott ajzószert találtak Sztálinnak a halála után levett vizeletében! :)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása