Formula-E: Duplával indul, duplával zárul – íme, a 2019/2020-as szezon versenynaptára!

1-1017522942-lat-20190525-sb1_8185.jpg

Bemutatták a Formula-E hatodik szezonjának menetrendjét – Budapest még nincs a helyszínek között, de már a nemzetközi sajtóban is azt pedzegetik, 2021 nyarán a fővárosunkban is tiszteletét teszi az elektromos formulaautó-bajnokság.

A héten Párizsban került az FIA Motorsport Világtanács legutóbbi ülésére, amin többek között a Formula-E soron következő idényének versenynaptárát is nyilvánosságra hozták. Ebből kiderült, hogy a 2019/2020-as bajnokság egy duplafutamos hétvégével indul és azzal is zárul, Szaúd-Arábiában, illetve Londonban – utóbbi visszatérő városnak számít, de a mezőny nem a Battersea Parkban, hanem az ExCeL Arena-ban fog összecsapni.

Ez viszont azt jelenti, hogy a New York-i pálya – amely idén a szezonzárónak ad otthont – jövőre már csak egy futamot fog rendezni, miközben Svájcba nem fog ellátogatni a Formula-E. Más európai helyszínekre viszont igen, de oda is csak az idény második felében: Rómába, Párizsba, valamint Berlinbe, London mellett.

S immár a nemzetközi sajtó is felkapta a hírt, miszerint már nem kell sokat várni a budapesti ePrix-re. Az általában jól értesült e-racing365.com úgy tudja, hogy a svájci versenyt válthatja a Városliget majd a hetedik szezon versenynaptárában.

Új helyszínnek számít majd Szöul – ahol májusban rendeznek majd futamot –, illetve két kérdőjel is akad még a versenynaptárban. A november végi idénynyitót követő, december közepére eső hétvégén Marokkót, míg március második felében a másik (egyelőre) üres időpontra egy kínai versenyt terveznek, vagy Hszianba, vagy Sanyába.

Bár vannak olyanok, akik vélhetően titkon abban reménykednek, hogy bár mindkét időpont üresen maradna, vagy legalábbis elhalasztanák ezeket a futamokat. Ugyanis a kérdéses decemberi és márciusi időpont mellett a szöuli futam is ütközik a hosszútávú-világbajnokság (WEC) bahreini, sebringi és spái versenyeivel.

Íme, a 14 futamból és 12 versenyhétvégéből álló, jövő évi versenynaptár:

ABB Formula E on Twitter

Our provisional calendar for the 2019/20 season as we return to London and race in Seoul for the first time! #ABBFormulaE

Fotó: FIA Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7314896500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása