F1, FE - A MAGYAR KORMÁNYT A FORMA-1 MELLETT A FORMULA-E IS ÉRDEKLI

img_8480_1.JPG

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke Zalaegerszegre látogatott, hogy megtekintse az újonnan épült járműipari tesztpályát, a ZalaZone-t; az eseményen ott volt Palkovics László, Magyarország innovációs és technológiai minisztere, aki elismerte, hogy nem csak a Forma-1-gyel erősítene a kormány, ami az autósportot illeti – számolt be a hírről az MTI.

Nemrégiben adták át a ZalaZone-t, hazánk legújabb járműipari tesztpályát. Néhány héttel ezelőtt a W Series-ben hivatalos tesztversenyzőként szereplő Keszthelyi Vivien el is vitte egy körre egy Audi R8 LMS GT-vel Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort; a minap pedig újabb nagy nevek tették tiszteletüket Zalaegerszegen.

Mint a villám // Days of Thunder @vivien_keszthelyi

3,948 Likes, 159 Comments - Orbán Viktor (@orbanviktor) on Instagram: "Mint a villám // Days of Thunder @vivien_keszthelyi"

Többek között Jean Todt, az FIA elnöke is szemügyre vette a pályát, majd a sajtótájékoztatón leszögezte, hogy fontos, hogy a Magyar Nagydíj továbbra is a Forma-1-es versenynaptár része maradjon. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) közlekedésbiztonságért felelős különmegbízottjaként is funkcionáló szakember szerint ugyanis becsülendő a magyarországi helyszínben, hogy folyamatosak a fejlesztések, illetve az ország is sokat tesz azért, hogy javuljon a közlekedésbiztonság, csökkenjen a balesetek száma.

Mindehhez pozitívan áll hozzá a magyar kormány is, aminek részéről Palkovics László el is mondta, hogy ennek érdekében mindent meg fognak tenni, például a Hungaroring modernizálását.

d_vg20190530007.jpg

Az innovációs és technológiai miniszter aztán hozzátette, hogy nem csak a Forma-1-et, hanem a Formula-E-t is szívesen vendégül látnák Magyarországon – jegyezzük meg, az ezzel kapcsolatos és ehhez hasonló kijelentéseket és híreszteléseket igencsak gyakran lehet hallani az utóbbi hetekben, azóta, hogy Jérôme d’Ambrosio a május 1-jei, budapesti Nagy Futamon egy Gen2-es Formula-E-autóval bemutatózott.

A tesztpálya kapcsán pedig annyit mondott az MTI információi szerint, hogy Magyarország

„ennek létesítésével és a jogszabályi környezet biztosításával arra törekszik, hogy a térségben és Európában is vezető szerepe legyen az önvezető járművek fejlesztése terén. A közlekedési kockázatok mérséklésében ugyanis meghatározó az emberi tényező, ennek kiküszöbölésében nyit új korszakot az önvezető járművek elterjedése”.

„Magyarországon stratégiai ágazat a sport, ami ennek megfelelően kiemelt támogatásban is részesül, és ugyancsak kiemelt cél a nemzetközi sportesemények rendezése. Ezek sorába illeszkedik, hogy a Forma-1 mellett a Formula-E, de más szakághoz tartozó versenyek rendezésére is lehetőség lenne, amihez a kormány minden támogatást megad”

– tette hozzá a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde.

Fotó: Braking News Motorsport, Varga György / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9114872758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása