INDYCAR - 99 ÉV UTÁN ÚJRA FRANCIA GYŐZELEM AZ INDY 500-ON, EX-F1-ESEK A DOBOGÓN
IndyCar 2019: Indianapolis 500

d7hcvwfxsaiowip.jpg

A Team Penske versenyzője, Simon Pagenaud révén újabb komoly mérföldkőhöz érkezett el a francia autósport: a 2016-os IndyCar-bajnok az első versenyző 1920 és Gaston Chevrolet óta, aki franciaként tudott nyerni a legendás indianapolisi 500 mérföldesen.

Hiába volt 200 körös a futam, a győzelem szempontjából igazán meghatározónak az utolsó tizenhárom bizonyult: igaz, ugyanúgy Simon Pagenaud és Alexander Rossi kergetőzését láthattuk, de a hajrában nagyon komoly küzdelem bontakozott ki a Team Penske és az Andretti Autosport versenyzője között. Pagenaud aztán másfél körrel a vége előtt tudta végérvényesen áthámozni magát a 2016-os Indy 500 győztesén.

NTT IndyCar Series on Twitter

What a thrilling finish. You did not disappoint, @IMS. #INDYCAR // #Indy500 https://t.co/0Gx9ssalKT

Ezzel a manőverrel Pagenaud zsinórban másodjára tudott nyerni a tengerentúli formulaautós bajnokságban, de egyúttal történelmet is írt: utoljára ugyanis 99 évvel ezelőtt, 1920-ban zárult francia győzelemmel az 500 mérföldes verseny, akkor Gaston Chevrolet-t intették le elsőként. Sikerét követően a Penske – amely 18. győzelmét ünnepelhette az oválpályán – be is jelentette, hogy Pagenaud szerződését meghosszabbítja 2020-ra is.

A 2016-os bajnok francia versenyzőt Rossi mindössze két tizedmásodperces lemaradásban követte a második pozícióban, míg Takuma Sato meglepetésszerű módon kötött ki a dobogó legalsó fokán. Ezzel két korábbi Forma-1-es versenyző is bekerült a TOP-3-ba.

A verseny az első felében nem hozta azokat az izgalmakat, amiket az Indy 500-aktól megszokhattunk. Az első sárga zászlós fázisra ennek ellenére egészen korában, a 6. körben sor került, Colton Herta betlije okán – a sorozat történetének legfiatalabb futamgyőztese váltóhiba miatt volt kénytelen kiállni.

IndyCar on NBC on Twitter

Kyle Kaiser's fairytale has come to an end. One week after upsetting Fernando Alonso and McLaren, the Juncos Racing driver has crashed in the #Indy500 on @NBC: https://t.co/iiagfm2TqY #MustBeMay https://t.co/rHFXRhTmO0

A McLaren- és Alonso-verő Kyle Kaiser volt az első, aki falnak vágta az autóját, a 73. körben. Később, a 138. körben Marcus Ericsson miatt is pályára lépett a Pace Car, miután a svéd a boxutca bejáratában pördült ki a Schmidt Peterson Motorsports Dallara-Hondájával.

Sébastien Bourdais és Graham Rahal pedig a 178. körben akadtak össze, majd magukkal sodorták Zach Veach, Félix Rosenqvist és Charlie Kimball hármasát. A tömegbaleset miatt – ahogyan arra már utaltunk – a piros zászlók is előkerültek, közel 20 percre.

NTT IndyCar Series on Twitter

Here's a look back at the moment @GrahamRahal and @BourdaisOnTrack crashed during the #Indy500 � #INDYCAR // #ThisIsMay https://t.co/viGgkTNnD7

A 103. Indy 500 végeredménye: 

null

null

Fotó: Team Penske / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6614865106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása