F1 - HIVATALOS: WÉBERREL PÓTOLJÁK SZUJÓT A M4 SPORTNÁL

59685821_2258656644177121_165158071104962560_n.jpg

Az M4 Sport bejelentette, hogy Szujó Zoltán távozását követően új közvetítési koncepciót dolgozott ki. Ennek értelmében az eddigi szakkommentátor, Wéber Gábor váltja a közismert sportriportert a vezető kommentátori székben, az oldalán pedig a csatorna utazó riporterei, valamint Michelisz Norbert és Kiss Norbert váltják.

Hosszú évek után gyökerestül megváltoznak az M4 Sport Forma-1-es közvetítései, miután az előző, barcelonai hétvége kellős közepén a sportcsatorna szakított Szujó Zoltánnal, aki a 2013-as melbourne-i szezonnyitó óta volt valamennyi versenyhétvégén a vezető kommentátor.

F1 - HOPPÁ: KÜLÖNVÁLTAK SZUJÓ ZOLTÁN ÉS AZ MTVA ÚTJAI

Váratlanul bejelentette Szujó Zoltán, hogy 18 év után kiszáll a Forma-1-ből, legalábbis ideiglenesen. Az MTVA azt állítja, hogy szerződésszegésre hivatkozva bocsátotta el a kommentátort, míg Szujó azt, hogy a köztévé már évek óta ügyködik a Forma-1-es közvetítések leépítésén.

A Spanyol Nagydíj időmérő edzését és versenyét a változásokat követően Ujvári Máté és Wéber Gábor közvetítették, így sokan arra számítottak, hogy az év végéig ez marad a felállás. Így valamelyest meglepetésként érte a nagyérdeműt, amikor az m4sport.hu-n bejelentették, hogy a profi autóversenyzői múlttal rendelkező szakkommentátor váltja Szujót, kezdve a monacói hétvégével.

„Az elmúlt 18 év alatt számos párosításban dolgozhattam és tudom, hogy vezető kommentátornak lenni nem egyszerű műfaj, amihez köszönöm a bizalmat. Az autósportért gyerekkora óta rajongó egykori autóversenyzőként továbbra is az a célom, hogy mindenki számára a lehető legközérthetőbbé tegyem a versenyhétvégék történéseit, kihasználva ehhez az újfajta koncepcióban rejlő lehetőségeket” 

– kommentálta a bejelentést Wéber.

Viszont – szakítva az eddigi hagyományokkal – nem lesz állandó társa Wébernek. A szabadedzéseken az M4 Sport „száguldó riporterei”, azaz Ujvári, Szeleczky Ádám és Bobák Róbert váltják majd egymást, míg az időmérő edzéseken és a versenyeken a túraautó-világkupa mezőnyét erősítő Michelisz Norbert, illetve a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert fogják felváltva segíteni Wéber munkáját.

michelisz-kiss.jpg

A magyar autósport két Norbija, Michelisz és Kiss is közreműködik majd az F1-es közvetítésekben. Egyikük számára sem lesz új a feladat, ugyanis Kiss a monacói, Michelisz a németországi és az amerikai versenyen helyettesítette Wébert 2014-ben. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla, Kováts Olivér

Sokak számára furcsán hangozhat, hogy egy-egy futamot két szakértő autóversenyző kommentál majd, de a szisztéma egyáltalán nem újkeletű, csak Magyarországon. Ugyanis például a BBC-nél alkalmaztak már hasonló felállást, amikor 2011-ben két korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle és David Coulthard tolmácsolta a száguldó cirkusz eseményeit.

A közleményből az is kiderül, hogy a további versenyhétvégéken is interaktív lesz az egyik szabadedzés, vagyis az aktuális kommentátoroknak a nézők továbbra is tehetnek fel kérdéseket a Boxutca Facebook-oldalán. Továbbá a csatorna ígéri, hogy „a bevezetett újítások, mint például a felvezető kört megelőző bejelentkezések a rajtrácsról, a legmodernebb technikával elkészült grafikák, vagy a levezető műsorban megszokott értékelések a paddockból a folytatásban sem hiányoznak majd”.

Nyitókép: Wéber Gábor / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2314843256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bouquet 2019.05.22. 14:05:19

Legalább megszűnik ez a "kapcsolják be biztonsági öveiket!" idiótaság.

nyuci12 2019.05.23. 14:37:13

Én sajnálom Szujó távozását. Vajon Vébernek nem kellett volna kiállnia mellette?

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása