F1 - KUBICA TÁVOZHAT A WILLIAMSTŐL?

d6oeo4ww4aix4pz.jpg

Sajtóértesülések szerint tiszavirág életűre sikeredhet Robert Kubica második F1-es pályafutása, a lengyel helyét pedig a Williams teszt- és tartalékversenyzője, a Forma-2-es bajnokságot vezető Nicholas Latifi veheti át.

Robert Kubica visszatérése finoman szólva sem sikerült igazán álomszerűre, mint amennyire első látásra tűnt. Persze ebben az is közrejátszik, hogy a Williams egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával rukkolt elő a 2019-es szezonra, csakhogy a 2008-as montreali verseny győztesének helyzetét tovább rontja, hogy eddig minden időmérőn és versenyen kikapott újonc csapattársától, a regnáló F2-es bajnok George Russelltől.

Így nem csoda, hogy már a nemzetközi sajtó is elkezdett spekulálni Kubica jövőjéről; kanadai sajtóorgánumok már kész tényként kezelik szinte a hírt, hogy hamarosan át kell adnia a helyét a lengyelnek, amit Nicholas Latifi venne át. A Forma-2-es listavezető kanadai a hét elején Barcelonában mindkét kollektív tesztnapon pályára vitte az FW42-est, és a minap a csapat bejelentette, hogy a Kanadai Nagydíj első szabadedzésén is volán mögé ülhet.

d6nsznix4aa5vn8.jpg

Azonban Latifi tagadta a debütálásra vonatkozó pletykákat, és leszögezte, hogy idén a Forma-2-es programjára koncentrál elsősorban, illetve arra, hogy bajnok legyen idén a Forma-1 előszobájának számító szériában:

„Természetesen az a célom, hogy bekerüljek a Forma-1-be, de idén a Forma-2-re fókuszálok, ez élvezi a prioritást. Arra kell koncentrálnom, hogy tartsam a jelenlegi formámat, és megnyerjem a bajnokságot. Ha így teszik, jó pozícióban leszek, ami a jövő évet illeti. De ha azt vesszük, ez a szezon még csak most kezdődött meg, sok minden történhet így még. Amennyiben visszatekintünk a múltba, láthatjuk, hogy a legtöbben, akik bajnoki címet szereztek a GP2-ben, később pedig a Forma-2-ben, a Forma-1-ben találták magukat. Így én azt gondolom, hogy ha idén bajnok leszek, akkor azonnal F1-es üléshez jutok.”

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr714830876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása