F1 - ÓRIÁSI ELŐNNYEL BOTTASÉ AZ ELSŐ NAP, AUTÓTÖRÉSSEL DEBÜTÁLT A FERRARI JUNIORJA
Forma-1 2019: Barcelona - Teszt, 1. nap

m192951.jpg

Mindössze egy tizeddel volt lassabb pole pozíciós körénél a Mercedes finnje, de így is majdnem 1,5 másodpercet vert Charles Leclerc-re, igaz, a ferraris számottevően keményebb gumikon futotta legjobb idejét. Ilott számára pedig nem sikerült túlságosan jól a bemutatkozás.

Már délelőtt az élre tört Valtteri Bottas a Mercedesszel, de a délutáni órákban, a leglágyabb, C5-ös gumikon – amiket majd Monacóban láthatunk élesben – számottevően javítani tudott a finn: 1:15.511-es idejével pedig csak 105 ezredmásodperccel múlta alul a szombati kvalifikációs körét.

A második helyen Charles Leclerc végzett a Ferrarival, s ugyan a lemaradása valamivel több mint 1,4 másodpercre rúgott, idejét a három fokkal keményebb, C2-es abroncsokon futotta, amikor még öt perc volt hátra a délutáni etapból. Nagyjából ekkor lépett előre Daniil Kvyat is, aki a harmadik legjobb időt produkálta a Toro Rossóval, a C4-es Pirelliken.

A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg követte az oroszt a sorrendben, Pierre Gasly pedig úgy lett az ötödik, hogy az utolsó 70 percet ki kellett hagynia, vélhetően váltóhiba miatt. Ráadásul a francia Red Bull-Hondájával megállt a pályán, így már másodjára kerültek elő a piros zászlók a nap folyamán.

Az első megszakítást Callum Ilott idézte elő: a Ferrari-ifista a 3-as kanyarban törte össze nagyon csúnyán az Alfa Romeót, így a brit csak 41 kört tudott megtenni élete első F1-es tesztnapján.

Gasly ennél már szerencsésebbnek vélhette magát a 118 körével, mögötte Carlos Sainz Jr. és Lando Norris, tehát az állandó McLaren-pilóták foglalták keretbe a TOP-10 második felét – a spanyolt és a tavalyi F2-es ezüstérmest Pietro Fittipaldi (Haas), Nick Yelloly (Racing Point) és Sebastian Vettel (Ferrari) választották szét.

A németek négyszeres világbajnoka a Pirellinek gyűjtött kilométereket, ahogyan Sergio Pérez is, aki épphogy Ilott előtt tudott zárni. Az utolsó helyen – természetesen – a Williams zárt, Nicholas Latifivel.

Az első tesztnap végeredménye:

Pirelli Motorsport on Twitter

And that's the end of #F1testing for today @Circuitcat_eng �. Here's everything you need to know. More of the same from 09.00 tomorrow. See you there!�

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9214827138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása