WTCR - CATSBURG ÉS MICHELISZ MEGINT KIBÉRELTÉK AZ ELSŐ SORT
WTCR 2019: Slovakia Ring - Második időmérő edzés

920f0b662e11bbba90811012b876be88.jpg

Noha még csak péntek van, a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye már a második időmérő edzését is lefutotta Szlovákiában, ám a végkimenetelt illetően nem sokban tér el az elsőtől. Catsburg ismét elorozta a rajtelsőséget Michelisz Norbi elől, így a magyar versenyző háromból két futamon is a 2. helyről indul.

A két időmérő edzés között, a kora délutáni órákban megérkezett az égi áldás Diósförgepatonyba, a Slovakia Ring fölé, ám a második kvalifikációt már felszáradó pályán bonyolították le. Igaz, a Q1 elején még többen is kombinálva használták a slick és az esős gumikat, néhány perc után már minden versenyző a száraz pályára alkalmas abroncsokon törekedett arra, hogy minél jobb kört fusson.

Ez azonban nem sikerült például Tom Coronelnek, vagy éppen Johan Kristofferssonnak – az első időmérőn még ötödik helyet szerző holland defektet kapott, így kénytelen volt félreállni Cuprájával, ahogyan a Sébastien Loeb Racing kétszeres ralikrossz-világbajnok versenyzőjének sem volt más választása.

De nem csak nekik jött ki rosszul a lépés, tulajdonképpen csillaghullásnak lehettünk szemtanúi. A regnáló bajnok, Gabriele Tarquini csak a 16. helyen zárt – amit az olasz egyébként taktikai ballépés következményének titulált –, megelőzve márkatársát, Augusto Farfust. Jean-Karl Vernay is finoman szólva feledhető időmérőt tudhat maga mögött a 19. pozícióban végezve, nem beszélve a KCMG és a Lynk&Co versenyzőiről, Thed Björköt kivéve.

Yvan Muller csak a 20. lett, Tassi Attila a 21., Andy Priaulx a 23., Tiago Monteiro a 24., Yann Ehrlacher pedig a 25. helyre kvalifikálta magát.

A Q2-ben már megfelelőek voltak a körülmények, így már 2:10-es köröket is láthattunk, Nicky Catsburg, Esteban Guerrieri, Ma Qing Hua, Daniel Haglöf és Michelisz Norbert tovább is jutottak az utolsó szakaszba. Így azonban Kevin Ceccon – aki tavaly ezen a pályán ejtette meg debütálását a WTCR-ben – kimaradt ebből az ötösből, az alfás olasz mögé Niels Langeveld (Comtoyou-Audi), Aurélien Panis (Comtoyou-Cupra) és Néstor Girolami (Münnich-Honda) sorakoztak fel. A fordított rajtrácsos elsőségre Rob Huff csapott le, aki a 10. helyen legjobb volkswagenes lett.

img_9367.jpg

Fotó: Braking News Motorsport

Michelisz elsőként gördült pályára a „szétlövésben”, és egészen a végéig úgy tűnt ismét, hogy meglehet a pole pozíció. Csakhogy 2:09.746-os idejére is volt válasza a Q1-et és a Q2-et is behúzó Nicky Catsburgnak, így a hollandé fejére került fel a sárga sapka a mai nap folyamán másodjára is. Ma és Haglöf ismét elfoglalták a második sort, Guerrieri pedig ötödik lett.

A szombati nap folyamán – a motoros endurance-világbajnokság 8 órás versenye miatt – nem lép pályára a mezőny, viszont vasárnap három futamot is rendeznek, 10:45-ös, 15:15-ös és 16:45-ös kezdéssel.

A második időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2019_slo_q2_comb.jpg

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr714819376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása