F1 - TÁVOZOTT WOKINGBÓL A MCLAREN ELSŐ NÖVENDÉKE

_r3i1629_1.jpg

Nyck de Vries elismerte, hogy már nem áll együttműködésben a McLaren csapatával. Kilenc esztendő után külön utakon folytatják az érintettek.

2010-ben Nyck de Vries lett az első tagja a McLaren tehetséggondozó programjának, s habár a holland Forma-1-es tesztlehetőséget sohasem kapott, a szimulátorban folyamatosan segítette a csapat munkáját.

Azonban az idő múlásával egyre távolabb került annak lehetőségétől, hogy a wokingi gárdán keresztül bekerüljön a száguldó cirkuszba, ugyanis az ott töltött idő alatt többek között Stoffel Vandoorne-t is a királykategóriáig protezsálta a legendás istálló, legutóbb pedig a nála öt évvel fiatalabb Lando Norrist juttatta be.

Pedig az eredményei egyáltalán nem voltak rosszak, annak ellenére, hogy bajnoki címet utoljára 2014-ben, a Formula Renault 2.0-ban ünnepelhetett. Egy évvel később a Formula Renault 3.5-öt a 3. helyen fejezte be, 2016-ban pedig hatodik lett egyetlen GP3-as szezonjában.

Jelenleg harmadik szezonját futja a Forma-2-ben – aminek pontversenyét az előző két évben hetedikként, illetve negyedikként zárt –, négy futam után pedig újfent a negyedik helyen áll, miközben a tavalyi egyéni kiírás első három helyezettje – George Russell, Norris és Alex Albon – már a Forma-1-ben versenyez.

Eközben a tavalyi év folyamán az endurance-versenyzéssel is kapcsolatba került, azóta is a WEC-ben az LMP2-es kategóriában versenyző Racing Team Nederland felállását erősíti. Így legutóbb, a spái 6 óráson is rajthoz állt honfitársaival, Fritz van Eerd-del és Giedo van der Gardéval.

A hétvége folyamán pedig a motorsport.com kérdésére elárulta, hogy már nem része a McLaren programjának: „Már nem végzek szimulátoros munkát a McLarennek.”

A hírt a McLaren szóvivője is megerősítette a szakportálnak, hozzátéve, hogy a két fél munkakapcsolata a tavalyi év végén ért véget. (Ennek ellenére a csapat weboldalán még szombaton is fel volt tüntetve fiatal versenyzőként, Sérgio Sette Câmara mellett.)

Az egyelőre kérdéses, mit hoz a folytatás De Vries számára. A 24 éves holland reméli, hogy az augusztusban rajtoló, 2019/2020-as szezonban folytathatja WEC-pályafutását jelenlegi csapatának színeiben.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6314811700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása