F1 - BAKU KÁRTÉRÍTÉST FIZET A WILLIAMSNEK

d5j5oacwkaejhr6.jpg

Az Azerbajdzsáni Nagydíj szervezői a napokban megerősítették, hogy megtérítik a Williamsnek a csatornafedeles incidens okozta károkat.

Mint az ismeretes, a múlt heti azeri F1-es hétvége egy bizarr balesettel kezdődött meg, ami az amúgy is balszerencsés Williamst sújtotta. Történt ugyanis, hogy George Russell ráhajtott egy fellazult csatornafedélre az első szabadedzésen, amely nagyon komoly károkat okozott a brit versenyző padlólemezén, amit csapata vissza is küldött grove-i főhadiszállására.

F1 - BIZARR JELENETSORT KÖVETŐEN TÖRÖLTÉK A BAKUI NYITÓEDZÉST

Hamar csúfos véget ért az Azeri Nagydíj első szabadedzése, mindössze a két Ferrari futott mért kört. Así rompió @GeorgeRussell63 el piso del auto � #FP1 https://t.co/YZdtLiwD21 Benny Hill-showba illő jelenetekkel vette kezdetét a 2019-es szezon negyedik versenyhétvégéje.

A történtek után a Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams és a nagydíj szervezői azonnal tárgyalóasztalhoz ültek, pénteken pedig bejelentették, hogy a Williams amilyen hamar csak lehet, megkapja kártérítést a biztosítón keresztül.

Arif Rahimov, az Azerbajdzsáni Nagydíj promótere bocsánatot is kért a nagy múlttal bíró alakulattól:

„Nyilvánvalóan ez a mi hibánk, beismerjük. Ez olyasvalami, amit, mint pálya, nem engedhetünk meg magunknak. Jogi részlegünk egyeztetéseket folytatott a Williamsével, teljes mértékű kártérítésben fognak részesülni.”

A Williams ezzel máris szerencsésebb, mint volt a Haas 2017-ben. Akkor az amerikai csapattal (és Romain Grosjeannal) Sepangban babrált ki egy csatornafedél, és a pálya csak egy évvel később rendezte a keletkezett károk anyagi oldalát az amerikai csapattal.

„Tárgyaltunk a biztosítótársasággal, mert biztosra akarunk menni abban, hogy a Williams minél hamarabb megkapja a pénzét. Szükségük van rá, így még az idei szezonban használhatják”

– utalt arra Rahimov, hogy nem akarja megváratni a Williamst, elkerülve azt, ami történt Malajzia és a Haas között.

A promóter elárulta, hogy a baleset után naponta kétszer ellenőriztek valamennyi csatornafedelet és kábelaknát a további incidensek megelőzése végett.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214808954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása