WTCR - GIROLAMI ELŐSZÖR A POLE-BAN, A MAGYAROK A MEZŐNY MÁSODIK FELÉBEN
WTCR 2019: Hungaroring - Első időmérő edzés

lrm_export_596004002294993_20190427_122623542.jpeg

A Münnich Motorsport argentinja első rajtelsőségét szerezte a WTCR-ben, magyar szempontból azonban korántsem alakultak ennyire jól a dolgok: mind Michelisz Norbi, mind Tassi Attila a rajtrács második feléből várhatja a piros lámpák kialvását az első versenyen.

Száraz pályán került megrendezésre az első WTCR-időmérő a Hungaroringen, így a versenyzők számára elsősorban az jelentett kihívást, hogy ne hagyják el négy kerékkel a pályát – emiatt ugyanis több köridőt is töröltek a stewardok. Egyébként sallangmentesen zajlott le a 30 perc, ami egy kisebb tűzijátékkal ért véget.

A pole pozíciót Néstor Girolami csípte el: a Münnich Motorsport argentinja 1:52.586-tal megfutotta a hétvége eddigi leggyorsabb körét, majdnem két tizedmásodpercet verve a négyszeres világbajnok Yvan Mullerre, aki mögött a német együttes másik Hondájával Esteban Guerrieri zárt. Aurélien Panis át tudta menteni a szabadedzéseken nyújtott, kiváló formáját, és negyedik lett a Comtoyou Racing Cuprájával, míg a harmadik sorba két Lynk&Co-s márkatárs, Yann Ehrlacher és Thed Björk kvalifikált.

A legjobb volkswagenes Johan Kristoffersson lett, mögötte legjobb audisként Jean-Karl Vernay végzett. Eközben úgy látszik, hogy a Hyundainál már az edzéseken kihozták a maximumot az i30-asból, ugyanis köridő tekintetében nem rontottak, de a többi gyártó sokat javított a szabadedzéseken futott köridőkhöz képest. Augusto Farfus volt a leggyorsabb a BRC-csapat részéről, kilencedik lett a Comtoyou-Audi-pilóta, Frédéric Vervisch előtt.

Michelisz Norbi sajnálatos módon csak a 13. lett, de így is második legjobb hyundaiosként zárt, ugyanis a tavalyi bajnok, Gabriele Tarquini pont mögötte, a 14. pozícióban végzett, míg Nick Catsburg nevéhez csak a 20. legjobb köridő köthető. Azonban arra még a hétvége elején számítani lehetett, hogy a Hyundai szenvedni fog a hétvégén, mint a legutóbbi, marrakeshi állomáson – meglepetésnek számít viszont az, hogy Tassi Attila sem tudott előrébb zárni a 18. helynél, csapattársa, Tiago Monteiro pedig mindössze a 23. pozíciót tudta megszerezni.

Tenke Tamás, a Zengő Motorsport által nevezett szabadkártyás a 27. lett.

Az első verseny 15 óra 15 perckor rajtol el magyar idő szerint, amit élőben közvetít az Eurosport és az m4sport.hu.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2019_hun_q1.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914788962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása