TCR EU - HÖLGYPILÓTA ELSŐSÉGÉVEL ZÁRULT A KAOTIKUS MÁSODIK EDZÉS A HUNGARORINGEN
TCR Europe 2019: Hungaroring - Második szabadedzés

lrm_export_600045606327709_20190427_142341512.jpeg

Kétszer is félbe kellett szakítani a TCR Európa-kupa második gyakorlását, az utolsó néhány percben pedig Jessica Bäckman produkálta a legjobb köridőt, míg a tumultuózus jelenetek a magyar érdekeltségeknek annyira nem kedveztek.

lrm_export_599286250605950_20190427_140208462.jpeg

Eseménydúsra sikeredett a TCR Európa-kupa második szabadedzése a Hungaroringen, mivel a mezőnynek csak az utolsó nyolc percben maradt lehetősége arra, hogy érdemi mért kört teljesítsen. Történt ugyanis, hogy előbb Davit Kajaia törte össze a PCR Sport Cupráját az első percekben, a Mansell-kanyarban, majd amint ismét előkerültek a zöld zászlók, Andreas Bäckman vágta falnak a Target-Hyundait a 3-as kanyarnál.

A korlát javítása miatt pedig csak az utolsó percekben tudták pályára engedni a mezőnyt, s miután még a két balesettel, Tenke Tamás WTCR-es szabadkártyás szereplésével és Stian Paulsen távolmaradásával is 35 autó gördült pályára, így komoly kihívásnak bizonyult összerakni egy jó gyorskört.

Ez a legjobban a mezőny egyik női tagjának, Jessica Bäckmannek sikerült, aki 1:54.158-as idejével szűk egy tizeddel előzte meg Aurélien Comte-ot, aki mögött a svéd targetes csapattársa, Dušan Borković lett a harmadik. A szerbet a WRT-Volkswagennel Maxime Potty követte a negyedik helyen, míg az ötödikre Bäckman és Borković csapattársa, Josh Files ért oda. Az első tíz sorrendje Mat’o Homolával (Target-Hyundai), Nelson Panciaticivel (M Racing-Hyundai), Gilles Magnusszal (Comtoyou-Audi) és Teddy Clairet-vel (Clairet-Peugeot) és Julien Briché-vel (JSB-Peugeot) lett teljes.

Vannak, akiknek nem jött ki jól a lépés a nagy kavarodásnak, többek között a M1RA csapatának sem, mivel Nagy Dani a 13., Luca Engstler a 16. lett.

A kelet-európai bajnokság tagjai közül ezúttal Milovan Vesnić szerepelt a legjobban, aki az ASK Vesnić Cuprájával a 24. lett.

16 órától, az időmérő edzéssel jön a folytatás.

A második szabadedzés végeredménye:

tcr_eu_2019_hun_fp2.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr614789134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása