WTCR - SZABADKÁRTYÁVAL ÁLL RAJTHOZ A HUNGARORINGEN A ZENGŐ MOTORSPORT

tcr-middle-east-zengo-tenke-cupra-8-2.jpg

Új felfedezettjével, a szimulátorversenyzői múlttal rendelkező Tenke Tamással, szabadkártyásként tér vissza a túraautó-világkupába (WTCR) a Zengő Motorsport.

Az már hetekkel ezelőtt egyértelművé vált, hogy annak költségessége miatt nem fog teljes szezont futni a WTCR-ben a Zengő Motorsport. A magyar csapat bejelentette, hogy a 2019-es szezonban elsősorban a TCR Európa-kupában indul nemzetközi szinten, de nem zárkóztak el annak lehetőségétől sem Zengő Zoltánék, hogy néhány fordulón rajthoz állnak szabadkártyás indulóként.

Erre pedig nem is kellett sokat várni, mivel kedden megérkezett a hír a WTCR sajtóirodájától, miszerint a Zengő Motorsport részt vesz a hungaroringi hétvégén, ráadásul lapot húzva a tizenkilencre, mert mindezt egy újonc pilótával teszi, nevezetesen Tenke Tamással, aki harmadik magyarként csatlakozik a mezőnyhöz, Michelisz Norbert és Tassi Attila mellé.

A 22 éves magyar a szimulátorversenyzés világából érkezett, az év elején pedig a közép-keleti TCR-bajnokság futamain erősítette a csapatot Abu-Dhabiban és Dubajban, továbbá bő egy héttel ezelőtt az országos bajnokság nyitányán is pályára gördült két sprint- és egy 60 perces endurance-futam keretében.

01-tamas-tenke.jpg

„Hatalmas megtiszteltetés, egyúttal egy hihetetlen lehetőség ez számomra. Sokat kell majd tanulnom, így nem is szeretnék jósolgatásokba bocsátkozni. A célom az, hogy az edzéseken és az időmérőkön a lehető legtöbb kört tegyem meg, továbbá valamennyi futamot befejezzem. Mindezzel már elégedett lennék”

– kommentálta a hírt Tenke.

„Örömünkre szolgál, hogy visszatérhetünk a WTCR-be, ráadásul a hazai közönség előtt. Semmi kétség afelől, hogy Tamásnak nagyon komoly tanulással kell szembenéznie, de ez egy remek lehetőség a számára, hogy tapasztalatot szerezzen egy nagyon magas szintű bajnokságban. Új képességeket sajátíthat el, ami csak segítheti a fejlődését. A szabadkártyás szereplés pedig egy nagyon jó lehetőség azon csapatoknak, akik nem tudnak teljes szezont futni. Talán további alkalmakkal is felbukkanunk az év folyamán”

– tette hozzá a csapattulajdonos, Zengő Zoltán.

A szabályok értelmében Tenke nem lesz jogosult pontszerzésre, az autójába pedig plusz 20 kilót beszerelnek, továbbá (elvileg) ki kell hagynia a TCR Európa-kupa első hétvégéjét, de állítólag ez utóbbi kitétel ellen megpróbálnánk fellebbezni, hiszen az ő esetében nem egy teljes szezonos pilótáról beszélünk, ellenben Tom Coronelével.

A hollandnak választania kellett a két bajnokság közül, így ő a hétvégén a WTCR-ben indul a Comtoyou Racing Cuprájában, míg a kisebbik szériában Stéphane Lémeret pattan be a Boutsen Ginion Racing Hondájába.

Fotó: TCR Middle East Media, WTCR hivatalos sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8914782952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása