F1 - VERSTAPPEN LE AKARJA GYŐZNI A MERCEDEST ÉS A FERRARIT A SZEZON MÁSODIK FELÉBEN

ap-1z1f4waa52111_news.jpg

Abban reménykedik a holland pilóta, hogy a szezon közepe vízválasztó lesz a Red Bull számára, és onnantól fogva erőből fel tudja venni a harcot a Mercedesszel és a Ferrarival valamennyi pályán.

Egy harmadik és két negyedik hellyel jól indult Max Verstappen 2019-es idénye, valamint a Red Bull és a Honda frigye, azonban ez még nem elegendő ahhoz, hogy a holland partiban legyen a futamgyőzelmekért – ehhez az RB15-ösnek mind aerodinamikailag, mind motorikusan fejlődnie kell.

Azonban Verstappen bizakodó, ami a folytatást illeti, és reméli, hogy a Milton Keynes-i együttes és a japán motorgyártó együttműködése a nyári szünetig eljut arra a pontra, hogy pályakarakterisztikától függetlenül a Mercedes és a Ferrari kihívójává léphessen elő.

„Úgy gondolom, továbbra is szükségünk van lóerőkre, de már egy kicsit közelebb vagyunk, miközben a karosszériát illetően is van hova fejlődnünk. Remélhetőleg a szezon felénél már nem kell azt mondanunk, hogy csak olyan pályákon tudunk harcba szállni, amiken nincsenek hosszú egyenesek”

– taglalta a helyzetet az ötszörös nagydíjgyőztes a motorsport.com-nak adott exkluzív interjújában.

„Továbbra is időt veszítünk az egyenesekben, főleg a Ferrarihoz viszonyítva, ahol az idei évre, úgy tűnik, találtak valamit, de ki tudja… Elvégezték a házi feladatukat, így nekünk biztosra kell mennünk ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a karosszéria és a motor terén egyaránt.”

ap-1z13vnmk52111_news.jpg

Ugyanakkor a három futam után az egyéni tabella harmadik helyén álló Verstappen egyetért azzal, hogy a csapatnál nincs ok a búsulásra, ami a szezonkezdetet illeti:

„Összességében elégedettek lehetünk azzal, ahogyan kezdtük az idei szezont. Azt hiszem, senki sem gondolta, hogy azonnal futamgyőzelmekért tudunk menni, ez szerintem sem reális, hiszen egy új motorpartner esetén némi időre van szükség.

A Hondával pedig meg vagyok elégedve idáig, ugyanis nagyon megbízható motorjuk van. Motorerő terén lehetne jobb is a helyzet, de ezzel tisztában voltunk, ahogyan azt is tudjuk, hogy nagyon keményen dolgoznak ezen a projekten, így nincs okunk panaszkodni.

Ami az autót illeti, több leszorítóerőt kell találnunk valahonnan, továbbá a versenyek alatt egy konzisztens egyensúlyt. Jelenleg viszont a meglévő lehetőségeinkből kell kihoznunk a maximumot.”

A globális szakportál azt a kérdést is nekiszegezte Verstappennek, hogy lát-e esélyt arra, hogy 2020-ban bajnoki esélyes legyen. A Red Bull-versenyző efféleképpen válaszolt:

„Nagyon korai szakaszában tart még a bajnokság, perpillanat harmadikak vagyunk az összesítésben. Bármi lehetséges. Mindenesetre törekednünk kell arra, hogy jól fejlesszük az autót és a motort, utána pedig bármire képesek lehetünk.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1414774272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása