WTCR - BJÖRK VÉRSZEMET KAPOTT A JÓL SIKERÜLT NYITÁNY UTÁN: A CÉL A BAJNOKI CÍM

46062a44600ac0958c38551bc9a7a742.jpg

2017 világbajnoka visszatérne a csúcsra idén. A svéd nem győzött hálálkodni a Cyan Racingnek és a Lynk & Co-nak, amiért listavezetőként távozhat a túraautó-világkupa 2019-es szezonjának első helyszínéről.

Kétségkívül Thed Björk számára indult a legjobban az idei szezon, ugyanis Marrakeshben az első versenyt másodikként zárta Esteban Guerrieri mögött, majd a fordított rajtrácson, második futamon hatodik lett, az utolsót pedig megnyerte, még ha ehhez az is kellett, hogy csapattársa, Yvan Muller az élen haladva kellett, hogy feladja a versenyt, miután eltört egy kar a kormányán.

A svéd pilóta az első hétvégén 61 pontot kasszírozott, és így a bajnokság éllovasaként érkezhet meg a Hungaroringre szűk négy héten belül.

„Mindenki rendkívül sokat, megállás nélkül dolgozik a csapatban. Nagyon sok erőfeszítést tettünk meg a vadonatúj autó fejlesztéséért, és nagyon boldogok vagyunk, igaz, egy kicsit még minket is meglepett az a tempó, amire képesek voltunk a hétvége folyamán. Továbbra sem tudjuk, hol állunk pontosan, mindenesetre leírhatatlan az az érzés, hogy már az első hétvégén győztünk”

– mondta a TouringCarTimes-nak Björk, aki azt is elárulta, hogy Yvan Muller kálváriája után óvatosságra intette őt a csapat:

„Valami történt az autójával, ami ugyanolyan, mint az enyém. A csapat arra utasított ezután, hogy kerüljem a kerékvetőket, vigyázzak az autóra, mert még nem tudták, mi történt. Örülök, hogy magam mögött tudtam tartani Vervisch-t, és nyertem.”

6df57812d9dcf5323cde9da4a6648845.jpg

A kiváló kezdés után Björk már a hosszú távú céljait sem rejtette véka alá:

„A Lynk & Co-val ez egy új kezdet a számunkra. Vadonatúj márkáról van szó, így ugyanazt érezzük, mint amikor elkezdtünk dolgozni a Volvóval. Igazán boldog vagyok, majdnem annyira, mintha megnyertük volna a bajnokságot, és a jövőben erre is fogunk törekedni.”

Fotó: Frederic Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1014747973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása