F1 - 3 HÓNAPJA MÉG CSAK ÁLMODNI SEM MERTEK VOLNA ILYEN EREDMÉNYEKRŐL A MCLARENNÉL

d203yuawkaafhjm.jpg

Azok után, hogy Lando Norris két héttel ezelőtt, Melbourne-ben, pályafutása első időmérőjén a TOP-10-ig menetelt a McLarennel, a bahreini kvalifikáción már mindkét MCL34-es eljutott a Q3-ig. Még a wokingi csapatot is váratlanul érte a jó kezdés.

Eredményesen indult a McLaren számára a 2019-es, legalábbis ami az egykörös tempót illeti, ugyanis pontot még nem sikerült szereznie az egykor patinás, szebb napokat is látott wokingi gárdának. Azonban jó eséllyel ez a Bahreini Nagydíjon változni fog, ugyanis mind Carlos Sainz Jr., mind az újonc Lando Norris a legjobb 10-ből vághat neki a versenynek.

Utoljára hasonlóra 2017-ben volt képes a McLaren, ráadásul a spanyol egy másodpercet sem kapott a bravúros teljesítményével pole-t szerző Charles Leclerc-től, Max Verstappennel szemben lemaradása pedig még egy tizedmásodperc sem volt.

Az időmérő edzést követően a Renault-tól átigazolt 24 éves pilóta elárulta, hogy az ilyen eredmények a csapatnál a tavalyi év végén szinte lehetetlennek tűntek:

„Gratulálok a csapat minden tagjának, ugyanis mindkét autóval bejutottunk a Q3-ba, amire már régóta nem volt példa a csapatnál. Ez azt mutatja, hogy jól dolgozunk, és a jó irányba haladunk.

A kemény tél és a tavalyi autó problémáinak megértése az előző szezon második felében most kezd kifizetődő lenni. Folyamatosan tanulunk és fejlesztjük az autót, ma pedig itt vagyunk, majdnem a középmezőny legjobbjaként, ami három vagy négy hónappal ezelőtt elképzelhetetlen volt. Fél másodperccel voltunk elmaradva ettől a szinttől.”

Sainz Jr. – akinek nem alakult túlságosan jól a nyitóverseny Ausztráliában, ugyanis negyedtávnál kénytelen volt kiállni motorhiba miatt – elismerte, hogy még csak magyarázatot sem tud adni arra, hogy mitől ennyire jó a McLaren, és mi miatt volt csak fél másodperccel lassabb az elmúlt években domináló Mercedesnél:

„Megérteni is nehéz, hogy miért kerültünk ennyire közel, továbbá mi miatt lett ennyire szoros a helyzet. Legalább a nézőknek jobb és szórakoztatóbb így. Majdnem legyőztük a Red Bullt, amivel szemben tavaly még kétmásodperces volt a lemaradásunk.”

d26o9hwxqaaujiu.jpg

Lando Norris, aki idáig tökéletes mérleggel bír a Q3-as szerepléseket illetően, elárulta, hogy az utolsó gyorskörébe többször is belehibázott, és úgy véli, ez a teljesítmény hatalmas löketet jelent a csapat számára:

„Nagyon pozitív a csapatnak, hogy mindkét autóval a Q3-ban zárt, ugyanis megtettünk néhány apró lépést előre. Ez pedig mindannyiunk számára magabiztosságot ad. Vétettem pár kisebb hibát a körömben, például a 10-es kanyarban is elfékezte magam, ami eléggé trükkös. Túl keményen nyomtam, de így is összejött a Q3, ami miatt boldog vagyok.”

Fotó: McLaren / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8514729037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása