WEC - ALONSO KÖRREKORDDAL REPÍTETTE A POLE-BA A #8-AS TOYOTÁT SEBRINGBEN
WEC 2018/2019: Sebringi 1000 mérföldes - Időmérő edzés

wec_2018-2019_rd_127.jpg

A #8-as Toyota vághat neki az élről a 1000 mérföldes versenynek, köszönhetően Fernando Alonso kiváló köridejének.

Körrekorddal zárult az endurance-világbajnokság szuperszezonjának hatodik, sebringi kvalifikációja, Fernando Alonso jóvoltából: a kétszeres Forma-1-es világbajnok 1:40.124-es körével nem csak Marcel Fässler 2013-as idején javított majdnem 4 másodpercet, hanem Mike Conway nem hivatalos pályacsúcsánál is gyorsabb volt egy teljes másodperccel, amit a brit múlt heti tesztek során futott.

A második helyen, nagyjából fél másodperces hátrányban zárt a #7-es Toyota José Maria Lopezzel és Conway-jel, a harmadik helyre pedig az SMP Racing ért oda az #17-es rajtszámú BR1 AER autójával – amit Stephane Sarrazin és Egor Orudzhev kettőse terelgetett –, megelőzve a Rebellion Racing #3-as számú gépét. Thomas Laurent és Gustavo Menezes kettősét a Mikhail Aleshin-Brendon Hartley duó, valamint a másik, Mathias Beche és Neel Jani által kvalifikált rebellionos egység követte.

wec_2018-2019_rd_128.jpg

Az LMP2-ben a Jackie Chan DC Racing kisajátította az első rajtsort: az ázsiai csapat részéről a Gabriel Aubry, Stephane Richelmi alkotta páros zárt előrébb, hat tizedet verve David Heinemeier Hanssonra és Will Stevensre. A harmadik helyet a Signatech Alpine szerezte meg a kategóriában Pierre Thiriet-vel és Nicolas Lapierre-rel.

A Porsche pedig mindkét GT-géposztályban vitte a prímet: a Pro-kategóriában Michael Christensen és Kevin Estre repítették az élre #92-es számú gyári autót, míg az amatőröknél a Dempsey-Proton Racing, illetve Christian Ried, Matthew Campbell és Julien Andlauer révén ért oda az élre a német márka.

Az 1000 mérföldes futam közép-európai idő szerint 21 órakor veszi kezdetét, az eseményeket az Eurosport 1-en, élőben követhetjük figyelemmel.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr114690052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása