F1 - ISMÉT NEVET VÁLTOTT A FERRARI

barcelona-t02-tuesday15-361255.jpg

Az olasz csapat szép csendben, még a szezon kezdete előtt elhagyta a Mission Winnow tagot a nevéből, míg a Racing Pointnál az erőforrást keresztelték át.

Még tavaly októberben lépett elő a Ferrari névadójává a csapatot hosszú-hosszú évek óta támogató Philip Morris International új almárkája, a Mission Winnow, aminek logói az olaszok idei autóján is felbukkantak. Csakhogy a szponzorfeliratok vitatottá váltak a hónapok előrehaladtával, az ausztrál hatóságok és az Európai Unió is kifogásolták már azokat, mondván, bújtatott dohányreklámnak minősülnek.

A Ferrari pedig vagy elővigyázatosságból, vagy az imént említett felek nyomására a változtatás mellett döntött, aminek értelmében a frissített nevezési listán már „Scuderia Ferrari” néven szerepel az eddigi „Scuderia Ferrari Mission Winnow” helyett. (A PMI kezdeményezése a Ducati MotoGP-csapatának motorjain is felbukkant, de a bolognai csapatnál emiatt még nem robbant ki botrány.)

Viszont a Forma-1-ben nem a Ferrari az egyedüli alakulat, amely dohányvállalattal lépett egyezségre: a McLaren partnere a British American Tobacco lett, aminek értelmében az MCL34-eseken „A Better Tomorrow” feliratok jelentek meg, de a wokingi együttes neve érintetlen maradt.

Ellenben a Racing Pointnál is bekövetkezett némi változás, ugyanis annak támogatója, a BWT víztechnológiai cég helyet kapott a csapat által használt Mercedes-erőforrások elnevezésében, amiket ezentúl a hivatalos nevezési listán „BWT Mercedes” név alatt találunk meg.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814665639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása