F1 - RENDHAGYÓ MÓDON ÉRKEZETT MEG VETTEL ÉS LECLERC 2019-ES AUTÓJA

dzcg5r3wkaausdb.jpg

Túlzás lenne azt mondani, hogy lerántotta a leplet 2019-es autójáról a Ferrari, ugyanis az SF90 a föld alól emelkedett ki, némileg megújult külsővel.

Közép-európai idő szerint 10:45-re hirdették ki a Ferrari pénteki autóbemutatóját, ám az SF90 felbukkanására – és akkor most tekintsünk el attól, hogy a legtöbb esetben jól értesült RaceFans már félórával az esemény kezdete előtt kiszivárogtatta a képeket – csak 11:10-kor került sor, miután több videót is bejátszottak – egyet a Ferrari 90 éves történelmének legfőbb pillanatairól, egyet pedig a rajongókról –, továbbá a vezérigazgató Louis Camilleri és a Maurizio Arrivabene csapatfőnöki posztját átvevő Mattia Binotto is beszédet mondott.

Az SF90 színvilága valamennyire megváltozott: az eddig megszokott pirosat az előre megjósolt mélyvörös helyett mattpiros szín váltotta, míg a Philip Morris alternatív és innovatív megoldásait hirdető Mission Winnow feliratai immár sötétszűrkék az eddigi fehér helyett, a motorborítás azon része pedig, ami tavaly még fehér volt, feketébe burkolózott.

A földből kiemelkedett Ferrari technikai megoldások szempontjából is érdekesnek ígérkezik, ugyanis mind a 2019-es szabványoknak megfelelő első szárnyra és a tükörelhelyezésre is figyelemreméltó konstrukciót dolgoztak ki az olaszok. Továbbá a motorborítás is keskenyebb lett az aerodinamikai hatékonysága javítása érdekében és a motorelrendezésen is módosítottak.

Az SF90-et Sebastian Vettel és új csapattársa, az Alfa Romeóhoz távozott Kimi Räikkönen helyét átvevő Charles Leclerc fogja terelgetni a szezon folyamán. Vajon egymás után két ezüstérem után sikerült elcsaklizniuk a Mercedestől az aranyat?

Még egy autóbemutató van hátra a 2019-es előszezonból, amivel az Alfa Romeo csapata adós, de csak félig-meddig, mert a tegnapi nap folyamán lesifotók tömkelege árasztotta el az internetet arról, ahogyan Kimi Räikkönen megteszi első kilométereit az autóval.

Fotó: RoC / Twitter, Scuderia Ferrari

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114628590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása