F1 - HIVATALOS: 2023-IG BIZTOSAN LESZ AZERI NAGYDÍJ

0018.jpg

A bakui szervezők és a Forma-1 tulajdonosai hároméves szerződéshosszabbítást írtak alá.

2016-ban lett a Forma-1-es versenynaptár része a Baku Street Circuit, amely az első évében még az Európa Nagydíjnak adott otthont, de aztán az ottani futamot átkeresztelték Azerbajdzsáni Nagydíjra.

Nem a közvélemény nem fűzött túlságosan nagy reményeket annak debütálásakor, ugyanis az első nagydíj egyáltalán nem hozott izgalmakat, azonban 2017-ben és 2018-ban is ez volt az egyetlen helyszín, ahol a dobogó összetétele eltért a megszokottól, azaz a három élcsapat versenyzőinek rotációjától: az előbbi évben ugyanis Lance Stroll, tavaly pedig Sergio Pérez lett harmadik egy-egy igencsak fordulatos versenyt követően.

2017 Azerbaijan Grand Prix | Race Highlights

If you haven't seen this race yet, say no more: watch this video. Three safety cars, a red flag, title race drama, and a stunning finish. Baku delivers! For more F1® videos, visit http://www.Formula1.com Like F1® on Facebook: https://www.facebook.com/Formula1/ Follow F1® on Twitter: http://www.twitter.com/F1 Follow F1® on Instagram: http://www.instagram.com/F1

A 2017-es futam menetét Hamilton és Vettel kakaskodása, a Force Indiák ütközése, valamint az tarkította, hogy az őskáoszból a tizedikként induló Daniel Ricciardo keveredett ki győztesként.

2018 Azerbaijan Grand Prix: Race Highlights

Crashes, collisions and heartbreak - race day in Baku was dramatic from the first corner to the last... For more F1® videos, visit http://www.Formula1.com Like F1® on Facebook: https://www.facebook.com/Formula1/ Follow F1® on Twitter: http://www.twitter.com/F1 Follow F1® on Instagram: http://www.instagram.com/F1 #F1 #AzerbaijanGP

A két Red Bull összetűzése, Sebastian Vettel ordas nagy hibája és Valtteri Bottas drámai defektje pedig a 2018-as versenyt tette nehezen feledhetővé.

A helyszín jelenlegi kontraktusa 2020-ig érvényes, ám ennek ellenére a szervezők bejelentették, hogy a Liberty Mediával kedden kötött megállapodásuk értelmében további három évvel, egészen 2023-ig meghosszabbították a bakui pálya versenyrendezési jogának érvényességét.

„Elégedettséggel tölt el minket, hogy sikerült megújítanunk ezt a megállapodást, amivel az Azerbajdzsáni Nagydíjat még több éven át láthatjuk a Forma-1-es naptárban. Ez a futam egészen rövid idő alatt a szezon egyik legnépszerűbb futama lett, miután rendre szoros csatákkal és látványos versenyzéssel szolgál” – nyilatkozta Chase Carey, a Forma-1 vezérigazgatója. – „Az Azerbajdzsáni Köztársaság mindig kifogástalan fogadtatásban részesíti a Forma-1 minden tagját, Baku pedig gyönyörű város, amely elképesztő hátteret biztosít a világ legnagyszerűbb autósport-eseményének.”

A szervezői oldalról Azerbajdzsán ifjúsági- és sportminisztere, Azad Rahimov a bejelentés kapcsán lenyilatkozta, hogy a szerződés meghosszabbítása sosem képezte kérdés tárgyát, ugyanis ennek révén az ország maximalizálni tudja a kereskedelmi bevételeit a megnövekedett rajongói aktivitásnak köszönhetően, továbbá azt is lehetővé teszi a helyi és regionális üzletek összekötését a Forma-1 globális platformján keresztül.

„Ez egy olyan nap, amire mindnyájan büszkék lehetünk. Az elmúlt néhány év folyamán ugyanis valóra vált a bakui emberek álma azzal, hogy a versenyhétvégénk ötlete a Forma-1 történetének egyik legdrámaibb, legizgalmasabb eseményévé nőtte ki magát” – mondta Rahimov.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5414609112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása