WTCR - BEJELENTETTÉK A NEGYEDIK VOLKSWAGEN-PILÓTÁT IS

01-benjamin-leuchter-volkswagen-motorsport1.jpg

A csapat szerda reggeli bejelentésének értelmében a Sébastien Loeb Racing negyedik és egyben utolsó Volkswagenje is gazdára telt, méghozzá egy újonc személyében.

Mehdi Bennani, Rob Huff és Johan Kristoffersson után megvan a Sébastien Loeb Racing és a Volkswagen negyedik versenyzője a német Benjamin Leuchter személyében. A 31 éves pilóta már hosszú ideje a Volkswagen-család tagja, ráadásul már TCR-autóval is van tapasztalata, ugyanis rajthoz állt a német TCR-ben többek között, sőt, kulcsszerepet játszott a Golf GTI TCR fejlesztésében.

„A világkupával egy gyerekkori álmom vált valóra. Örülök, hogy ülést kaptam a WTCR-ben, és mindent meg fogok tenni azért, hogy eredményesen képviseljem a német színeket. Ugyan csak két pályát ismerek a versenynaptárban szereplő tízből, de gyorsan tanulok, és a sikerért a legjobb formámat fogom nyújtani” – fogalmazott a közleményben Leuchter.

04-benjamin-leuchter-volkswagen-motorsport.jpg

„Örülök, hogy Benjamin Leuchtert sikerült bejuttatni a WTCR-be. Benny már hosszú ideje a Volkswagen-családhoz tartozik, aminek keretében a kezdetetektől fogva részt vett a Golf GTI TCR fejlesztésében is. Az eredményei önmagukért beszélnek és a teszten is kiváló munkát végzett, mind a pályán, mind akkor, amikor a mérnökökkel kellett együttműködni. Erős kvartettünk van a 2019-es szezonra” – nyilatkozott a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets a német pilótáról, aki 2017-ben, egy Volkswagen Golf GTI Clubsport S volánjánál még kategóriagyőzelmet is szerzett a nürburgringi 24 óráson.

François Ribeiro, az Eurosport Events feje és a WTCR promótere lelkesen fogadta Leuchter érkezését: „Nem csinálok belőle titkot abból, hogy régi vágyam volt, hogy legyen egy német versenyző a WTCR-ben, aki egy teljes szezont fut, így nagyszerű, hogy a Volkswagen Motorsport és a Sébastien Loeb Racing bizalmat szavazott Benjamin Leuchter számára. Izgalmasak a kilátásai, ráadásul erős eredményei vannak eddigi TCR-karrierjéből. Érdekes lesz látni őt bizonyítani.”

Így fest a 2019-es WTCR-mezőny az eddigi hivatalos bejelentések alapján:

  • Cyan Racing (Lynk & Co): Thed Björk, Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Andy Priaulx
  • Team Mulsanne (Alfa Romeo): ???, ???
  • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen): Mehdi Bennani, Rob Huff, Johan Kristoffersson, Benjamin Leuchter
  • Hyundai Motorsport (Hyundai): Nick Catsburg, Augusto Farfus, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Fotó: Martin Meiners, Jürgen Tap / ADAC

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114598762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása