ROC - ELŐSZÖR HOZOTT MEXIKÓI GYŐZTEST A BAJNOKOK TORNÁJA
RoC 2019: Bajnokok Tornája

winner_benito_guerra_mex_celebrates_during_the_race_of_champions_on_sunday_20_january_2019_at_foro_sol_mexico_city_mexico_1309.JPG

Mondhatni meglepetés eredmények sorozatát hozta a 2019-es Bajnokok Tornája (RoC) Mexikóban: egy helyi versenyző, Benito Guerra lett a Bajnokok Bajnoka, miután a döntőben felülkerekedett Loïc Duvalon – korábban még sosem volt mexikói győztese az eseménynek.

Négy előselejtezővel vette kezdetét a 2019-es Bajnokok Tornája, amik során Abraham Calderón a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx-t, Loïc Duval a háromszoros Indy 500-győztes Helio Castronevest, a Forma-3-as Európa-bajnok Mick Schumacher Memo Rojast győzte le, a szimulátorosok küzdelmében pedig Enzo Benito kerekedett felül Jamie Baldwinen.

Az előselejtezők után a csoportmeccsek alakulása is rendre meglepetést okozott a nézőknek, mind a Foro Sol-stadionban, mind a képernyők előtt. Az „A” csoportban máris kiesett a tavalyi RoC-bajnok, David Coulthard, a Nemzetek Kupáján Johan Kristofferssonnal győzedelmeskedő Tom Kristensen – aki három győzelmével abszolút dominált ebben a kvartettben – és az Indy Lights-bajnok Patricio O’Ward mögött zárva.

A „B” csoportból az első két helyen két-két elsőséget elkönyvelve a kétszeres WRX-bajnok Kristoffersson és Loïc Duval zártak, ezzel a 2017-es IndyCar-bajnok, Josef Newgarden, valamint a 2016/2017-es Formula-E-bajnok, Lucas di Grassi vesztét okozva.

#ROCMexico on Twitter

Major drama at #ROCMexico! Suarez spins out. And Guerra's second win also puts Sebastian Vettel out of the competition. We're going to have a first-time winner! https://t.co/urhYlWAf5x

A Ferrari F1-es csapatánál versenyző Sebastian Vettel kiesése volt a legmeglepőbb fejleménye a „C” csoport összecsapásainak. A négyszeres világbajnok honfitársától, Mick Schumachertől és a kétszeres PWR-bajnok és WRC2-pilóta, Benito Guerrától is kikapott – utóbbi még Daniel Suárezt is legyőzte, igaz, ehhez kellett az is, hogy a NASCAR-pilóta balesetével kisebb galibát okozzon.

A francia csapat szombati korai búcsúja után Pierre Gasly tökéletes mérleggel szépített a „D” csoportban – a Red Bull F1-es csapatának újdonsült igazolásával egyetemben az ex-F1-es Esteban Gutiérrez jutott még tovább, viszont Ryan Hunter-Reay, aki egy futamot sem tudott nyerni, fennakadt a rostán, akárcsak az eRoC tavalyi győztese, Enzo Benito.

A negyeddöntők során tovább hullottak a nagyobb nevek: Duval kiejtette a Le Mans-legenda Kristensent, Kristoffersson pedig O’Ward ellen szenvedett vereséget, majd az utolsó két összecsapás folyamán Schumachert kiütötte Gutiérrez, majd Gasly-t búcsúztatta Guerra. Ezen eredmények fényében nem kevesebb mint három mexikói versenyző jutott be a TOP-4-be.

benito_guerra_mex_celebrates_after_winning_a_race_during_the_race_of_champions_on_sunday_20_january_2019_at_foro_sol_mexico_city_mexico_1255.JPG

Az elődöntők kifejezetten szoros csatákat hoztak, amiknek végeztével Duval és Guerra jutottak tovább a fináléba, ahol aztán a mexikói vitte is az első két meccset a francia WEC-bajnokkal szemben – így Guerra első mexikóiként lett az első Bajnokok Bajnoka!

„Köszönöm Fredrik Johnsonnak és csapatának, amiért elhozták a Bajnokok Tornáját Mexikóba. Elképesztő hétvége volt, akárcsak az a temérdek támogatás, amit a lelátókról kaptunk” – nyilatkozta sikere után Guerra.

A RoC közvetítése:

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Fotó: RoC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1914579190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.01.21. 10:52:55

Köszi a gyors beszámolót, klassz program lehetett, sajnálom hogy a londoni versenyt nem sikerült megnézni annak idején. Most kcisit nehezebb lenne elzarándokolni... :)

Kováts Olivér/KO · http://brakingnewsmotorsport.blog.hu 2019.01.21. 12:43:50

@Ződ2000: Sajnos magam sem láttam sokat belőle, ugyanis az élő stream és a Live Timing, valamint az egyenletes és kiszámítható működés fogalma nem keresztezték egymást túlságosan sokszor a hétvége folyamán. Viszont, amit különböző videókban láttam, azok alapján valóban izgalmas küzdelem lehetett.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása