IMSA - A TOYOTA NEM ENGEDI ALONSÓÉKAT INDULNI A SEBRINGI 12 ÓRÁSON

49560069_1860730574054278_8120430697304293376_n.jpg

A Toyota WEC-csapata leszögezte, hogy a kétszeres Forma-1-es világbajnok a sebringi 12 órás verseny hétvégéjére tabu az IMSA-ban versenyző csapatok számára, akárcsak Kamui Kobayashi és Mike Conway.

Mint az ismeretes, az IMSA 2019-es szezonját megnyitó daytonai 24 óráson a Toyota WEC-alakulatának három pilótája is részt fog venni, méghozzá valamennyien győzelemesélyes autóban: Fernando Alonso és Kamui Kobayashi a Wayne Taylor Racing, Mike Conway meg az Action Express Racing cadillaces felállását alkotja. Azonban a japánok máris leszögezték, hogy ez a trió a sebringi pályán – ahol az IMSA és a WEC mezőnye ugyanazon a hétvégén fog megfordulni – nem lesz elérhető, ugyanis a világbajnokság 1000 mérföldes versenyére kell koncentrálniuk.

Ennek oka az, hogy a WEC szabadedzése, időmérője és futama ugyanazokon a napokon (március 13-15.) kerül megrendezésre, mint az IMSA-mezőny szabadedzése és kvalifikációja, még ha az amerikai széria versenyét csak március 16-án fogják lebonyolítani. Pedig a szabályok lehetővé teszik a versenyzők számára, hogy adott esetben mindkét bajnokság eleget tehessenek kötelezettségeinek – például Olivier Pla és Harry Tincknell élnek is ezzel, így amellett, hogy a Ford GT-csapatával indulnak a WEC-ben, a Mazda IMSA-felállását is erősítik.

tgr_0009.jpg

„Megerősíthetem, hogy valamennyi versenyzőnk Sebringben kizárólag a WEC-re fognak fókuszálni, ahogyan az a szerződésükben is rögzítve van” – szögezte le egyértelműen a motorsport.com kérdésére a Toyota szóvivője, hogy Alonso, Kobayashi és Conway március közepén csakis egy programot fognak teljesíteni a legendás amerikai pályán.

Ennek értelmében a Wayne Taylor Racing és az Action Express Racing csapatának új versenyző után kell néznie. Sajtóértesülések szerint előbbi Ryan Hunter-Reay-t kereste meg, utóbbi meg arra kérte Christian Fittipaldit, hogy egy versennyel halassza el a visszavonulását. Egyelőre egyik fejlemény kapcsán sincs hivatalos megerősítés.

Fotó: Wayne Taylor Racing Media, Toyota Motorsport Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414552406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása