F1 - TÖBB MINT KÉTMILLIÓ EURÓBA KERÜLTEK A TORO ROSSÓNAK A 2018-AS BALESETEK

ap-1vwrf82g11w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Több mint 740 millió forinttal könnyült a Toro Rosso pénztárcája a 2018-as szezon folyamán csak a balesetek miatt.

A Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso viszonylag felemás évet tudhat maga mögött. Többek Pierre Gasly bahreini negyedik, magyarországi hatodik és monacói hetedik helyének, valamint a spái és a mexikói pontszerzéseknek köszönhetően kijutott a szép eredményekből a faenzai csapatból, azonban az ezek által összegyűjtött 33 pont csak a kilencedik helyre volt elegendő a konstruktőri kiírásban. Ami nem is lenne nagy baj, csakhogy a Toro Rosso pilótái, Gasly és Brendon Hartley igencsak sokszor keveredtek balesetbe, a legtöbbször önhibájukon kívül.

Barcelonában a Romain Grosjean megforgása által okozott tömegbalesetnek lett az egyik elszenvedő alanya Gasly, aki aztán a Paul Ricard-i verseny első körében Esteban Oconnal akadt össze, miközben Hartley Lance Stroll-lal balesetezett Kanadában, majd a silverstone-i harmadik edzésen egy felfüggesztéshiba miatt törte össze az autóját, Monzában pedig Stoffel Vandoorne-nal és Marcus Ericssonnal ütközött.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke a motorsport.com-nak elárulta, hogy ezek a balesetek 2.3 millió eurós, azaz körülbelül 740 millió forintos többletköltséget jelentettek a csapatnak.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1814529254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása