F1 - 50. SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL KIÁLLÍTÁST NYIT SCHUMACHER TISZTELETÉRE A FERRARI

dusbvycwoaau1gw.jpg

Különleges bejelentést tett a Ferrari: mégpedig annak kapcsán, hogy maranellói múzeumjában Michael Schumacher-kiállítást nyit 2019. január 3-ától, amikor is az ötvenedik születésnapja lesz a hétszeres világbajnoknak.

1994-ben és 1995-ben a Benetton színeiben lett világbajnok, 2000 és 2004 között meg öt alkalommal ért fel a csúcsra Michael Schumacher, aki először 2006, majd másodjára (és egyben végleg) három mercedeses szezont követően, 2012 végén vonult vissza. Egy évvel később, a Francia Alpokban súlyos síbalesetet szenvedett el, azonban 2014 második fele óta semmit sem tudni az állapotáról, legalábbis a hivatalos és kizárólagosan hiteles kommunikációs csatornán keresztül.

2019. január 3-án, azaz Schumacher 50. születésnapján újabb kiállítással bővül a maranellói Museo Ferrari, amely – ahogyan a hivatalos kommüniké fogalmaz – „az Ágaskodó Ló valaha volt legsikeresebb pilótája” iránti hála kifejezésének apropójából, illetve a 2016-ban létrejött és a versenyző menedzsere, Sabine Kehm által képviselt Keep Fighting Alapítvány közreműködésével jött létre.

A közlemény arra is kitér, hogy „a múzeumi teremben valamennyi olyan emlékezetes pillanat felelevenül, amivel anno a hétszeres világbajnok megajándékozott minden Ferrari-rajongót”, továbbá megemlíti, hogy olyan GT-autókat is bemutatnak, amiknek fejlesztésben Schumacher előbb versenyzőként, később, 2007 és 2009 között pedig tanácsadóként vett részt.

Fotó: Ferrari / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9514499146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása