TCR EU - A HUNGARORINGEN RAJTOL A TCR EUROPE 2019-ES IDÉNYE

2018-2018_hungaroring_race_1---2018_hungaroring_r1_999_daniel_nagy_131.jpg

Közzétették az Európa-kupa jövő évi versenynaptárját, tele csupajó pályával.

Szerdán a szervezők nyilvánosságra hozták a TCR Európa-kupa jövő évi versenynaptárját, amiből kiderült, hogy a 2019-es szezon a Hungaroringen, április 27-én rajtol majd el, ráadásul a TCR Benelux szériának is része lesz a forduló, továbbá pályára gördült a kelet-európai bajnokság mezőnye is. Hasonló lesz a felállás az új helyszínként csatlakozó Red Bull Ringen, valamint a szezonzáró helyszínén, Monzában, ahol az október 12-13-i hétvégén teszi majd tiszteletét a széria.

Azonban nem csak az osztrák pálya lesz új a bajnokság számára, hanem az oscherslebeni is, ahol nemzetközi túraautós széria utoljára 2017-ben járt – akkor a TCR International Series versenyeinek adott otthont a németországi aszfaltcsík. Viszont a Paul Ricard-i és az asseni pálya jövőre már nem lesz része a versenynaptárnak, igaz, Hollandia nem esik ki véglegesen a pixisből, csak egyelőre nem tudni, hogy melyik pályán lesz jelenése a TCR Europe-nak május 17-e és 19-e között.

„Örömmel látjuk, hogy a széria az első idényében sikeres volt, és ennek köszönhetően több európai túraautóversenyző és -csapat számára bizonyult az európaiak közül. Elégedettséggel tölt el minket mindez, és jövőre mind mennyiség, mind minőség tekintetében növekedés várható, már csak amiatt is, mert a TCR Benelux, a TCR UK, valamint a kelet-európai TCR nagyobb szerephez jut” – nyilatkozta a promóter, Paulo Ferreira.

A naptár mellett egy számottevő változást is ismertettek a szervezők, aminek értelmében 2019-től már az első tizenöt helyezett fog pontot kapni, 40-35-30-27-24-21-18-15-13-11-9-7-5-3-1 rendszerben. Várhatóan egy hasonló rendszer fog debütálni a WTCR-ben, azaz a Túraautó Világkupában is.

A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára:

április 27-28. – Hungaroring (+: TCR Benelux, kelet-európai TCR)
május 17-19. – Hollandia (+: TCR Benelux)
június 8-9. – Spa-Francorchamps (+: TCR Benelux, TCR UK)
július 13-14. – Red Bull Ring (+: kelet-európai TCR)
augusztus 3-4. – Oschersleben
szeptember 21-22. – Barcelona (+: TCR Benelux)
október 12-13. – Monza (+: TCR Benelux, kelet-európai TCR)

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114437086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása