WTCR - GIROLAMI KETTŐS PROGRAMMAL SZEMEZ 2019-RE

wtcc-marrakech-_16.jpg

Néstor Girolami jövőre a Túraautó Világkupában és az argentin Super TC 2000-ben is versenyezne.

Girolami 2015-ben, a Slovakia Ringen mutatkozott be a WTCC-ben a Nika International Hondájában, majd a portugáliai versenyeken is rajthoz állhatott, egy évvel később pedig Japánban a Polestar Cyan Racing Volvójával állhatott rajthoz. A 29 éves argentin aztán futott egy teljes szezont a gyári csapat színeiben, inkább kevesebb, mint több sikerrel – nyert egy rövidített „csónakversenyt” Kínában, továbbá harmadik lett a főfutamon Marokkóban és Japánban. Ezekkel az eredményekkel 9. lett az összetettben, amivel jelentősen elmaradt akkori csapattársaitól, a világbajnok Thed Björktől és Nicky Catsburgtól.

Így az idei évben nem tudta folytatni nemzetközi pályafutását a világkupában, így az argentin Super TC 2000-es bajnokságban állt rajthoz, valamint a Top Race V6 nevű, szintén helyi szériában – előbbiben egyszer állt dobogóra, ami az év végi összesítésnél a 11. helyre volt elegendő, míg utóbbiban háromszor futamot is nyert, a pontversenyt meg harmadikként zárta.

wtcc-macau-_4.jpg

Azonban Girolami jövőre már a WTCR mezőnyét erősítené – ezzel kapcsolatos szándékait a Super TC 2000 legutolsó fordulóján fejtette ki a TouringCarTimes-nak nyilatkozva: „Amikor bekerültem a WTCC-ben, hosszabb ideig szerettem volna maradni, de nem találtunk WTCR-es lehetőséget 2018-ra, habár mindig is az volt az álmom, hogy Európában versenyezzek. Jó idők voltak azok, amikor a Polestar Cyan Racingnél versenyeztem Thed Björk és Nicky Catsburg oldalán. Ellátogattam a legutóbbi WTCR-forduló helyszínére, Suzukába, ahol mindenkinek beköszöntem a paddockban.”

Néhány nappal ezelőtt Neil Hudson, a TouringCarTimes újságírója kifejtette, hogy az általa hallott, paddockbéli pletykák kapcsán egyáltalán nem kizárt az, hogy 2019-ben Esteban Guerrieri mellett, Girolami személyében egy másik argentin is felbukkanhat a mezőnyben.

Mindenesetre Girolami leszögezte, hogy nem akar semmit sem elsietni, az idejét arra fogja áldozni, hogy valamennyi lehetőséget megvizsgáljon, továbbá minden ajánlatot fontolóra fog venni.

Fotó: Cyan Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8314355375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása