F1 - NIKI LAUDÁT KIENGEDTÉK A KÓRHÁZBÓL

niki_lauda_f1_grand_prix_china_o_8taijbxq4x.jpg

Több mint két hónap és egy bonyolult tüdőtranszplantációt követően elhagyhatta a kórházat a háromszoros Forma-1-es világbajnok, aki előtt még így is hosszas rehabilitációs folyamat áll.

Augusztus 2-án a Bécsi Általános Kórház orvosai hajtottak végre tüdőátültetést Niki Laudán, ami után az osztrák egy ideig rendkívül kritikus állapotban volt, állítólag mindössze napokon múlt az élete. Azonban szerdán, egy hivatalos közlemény formájában jó hírek érkeztek a háromszoros világbajnokról: elhagyhatta a kórházat, igaz, a következő hetekben meglehetősen intenzív rehabilitáció vár rá.

Lauda, a Mercedes egyik főnöke a múlt hétvégén váratlanul fel is hívta egyik versenyzőjét, Lewis Hamilton – a britek négyszeres világbajnok le volt döbbenve: „Sokkolóan hatott rám, amikor hallottam a hangját. Mondtam neki, hogy fiatalabb, mint valaha. Elszánt a visszatérés iránt, hálás az orvosainak a munkájukért, valamint a feleségének. Egy biztos, még a szezon vége előtt meglátogatom majd őt Bécsben. Hiányzik a csapatból, de a szelleme velünk van a versenyeken.”

Azt már korábban leszögezték, hogy a transzplantáció nincs összefüggésben az 1976-os Német Nagydíjon elszenvedett tüdősérüléseivel.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

Two and a half months after a lung transplant, we're delighted to hear that our Chairman and friend Niki Lauda has left hospital in Vienna. Niki will now begin a phase of intensive rehabilitation, as he continues his road to recovery. We can't wait to have you back, Niki.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr214320567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása