FE - EX-F1-ESEK A MAHINDRÁNÁL

dpm_sb4w4aaa0xl.jpg

Az első valenciai tesztnap reggelén, szinte az utolsó utáni pillanatban ismertette versenyzői felállását a Mahindra Racing: Pascal Wehrlein és Jerome d’Ambrosio, azaz korábbi Forma-1-es pilóták fognak az indiai csapat színeiben indulni az ötödik Formula-E-szezonban.

Pascal Wehrlein két éven át versenyzett a száguldó cirkuszban: 2016-ban a Manor, 2017-ben a Sauber versenyzőjeként volt jelen a rajtrácson, aztán kikerült a körforgásból, mivel a svájci csapat leigazolta Charles Leclerc-t. A német ekkora visszatért a DTM-be – ahol korábban, 2015-ben már nyert bajnoki címet –, azonban ott sem volt sokáig maradása, mivel a Mercedes a Forma-1-es és a Formula-E-s programjára helyezve a hangsúlyt 2018 végén távozott a szériából.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Mahindrához” – nyilatkozta Wehrlein. – „Először a nyár folyamán találkoztam Dilbagh-gal [Dilbagh Gill-lel, a csapatfőnökkel – szerk.], a csapattal meg egy teszt folyamán. Viszonylag kicsi csapatról van szó, de nagyon magas ambíciókkal rendelkezik, akárcsak én. A lehető legjobb eredményeket akarom elérni, és úgy érzem, ez a csapat a megfelelő környezet számomra. Már nagyon várom a szezont, a legjobb formámat fogom nyújtani.”

dpm_pzewwaa37xu.jpg

Ami Jerome d’Ambrosiót illeti, a belga 2011-ben volt a Marussia Virgin Racing pilótája a Forma-1-ben, majd teszt- és tartalékversenyzőként rajthoz állhatott a 2012-es Olasz Nagydíjon is, Romain Grosjean ideiglenes eltiltása miatt. D’Ambrosio az előző négy évben a Dragon Racinget erősítette az elektromos szériában, azaz a sorozat létrejötte óta először vált csapatot.

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy csatlakozhatok a Mahindrához. A csapatból már jó néhány embert ismerek több mint tíz éve, de eddig még nem adatott meg a lehetőség, hogy velük dolgozzak együtt. Azt gondolom, remek csapatunk van, tele olyan emberrel, akik elszántak. Így nagyon motiváltnak érzem magam az iránt, hogy olyan eredményeket érjünk el, mint amilyeneket a csapat érdemel. Dilbagh-ot az elmúlt négy évben ismertem meg, és egészen izgalmasnak mondható, hogy ilyen rövid idő alatt milyen nagyszerű eredményeket ért el és mennyit fejlődött a csapat, én meg ennek a folytatásán fogom dolgozni” – fogalmazott a belga.

Wehrlein és d’Ambrosio leigazolásával komplett vérfrissítést ment végbe a Mahindránál, miután Felix Rosenqvist az IndyCarba, a Chip Ganassi-csapathoz igazol 2019-re, Nick Heidfeld pedig ezentúl különleges tanácsadói és teszt- és tartalékversenyzői szerepet fog betölteni az indiaiaknál.

„Tényleg nagyon örülök annak, hogy bejelenthetem, azt hiszem, a mezőny egyik legizgalmasabb és legdinamikusabb felállását. Örülünk, hogy Pascal csatlakozik a csapathoz, és itt vág bele az újabb kihívásába, a Formula-E-ben. Fiatal és lelkes, és még tapasztalt is, így értékes tagja lesz a csapatnak. Jerome csatlakozása a tapasztalata és a számos győzelme miatt egy olyan valamit, ami miatt rendkívül izgatottak vagyunk a Mahindránál. Ennél boldogabbak aligha lehetnénk, mert Nick is a Mahindra-családnál marad, akinek már az eddigi hozzájárulásai is már-már mérhetetlenek” – idézi a sajtóközlemény Dilbagh Gill lelkes hangvételű gondolatait.

A Mahindra Racing emellett az ötödik szezonra szánt versenygépét, az M5Electrót is bemutatta.

Így már csak egy kérdés maradt az idei rajtrácsot illetően: ki lesz José Maria Lopez csapattársa a Dragonnál?

Fotó: Mahindra Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914304367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása