DTM - WITTMANN ELŐSZÖR A POLE-BAN 2018-BAN, RAST ÉS PAFFETT EGYMÁS MÖGÖTT
DTM 2018: Hockenheimring II. - 2. időmérő edzés

dtm-1539428846.jpg

Első pole-ját szerezte a szezonban a kétszeres bajnok Marco Wittmann az év utolsó időmérőjén, közvetlenül a bajnokesélyesek, René Rast és Gary Paffett előtt zárva, míg Paul di Resta csak a 11. helyről vághat neki a mindent eldöntő finálénak.

2014 és 2016 bajnoka, Marco Wittmann idáig csak esett-kelt a hockenheimi záróhétvégén. A BMW Motorsport Team RMG németje a szombati második edzésen az utolsó percben törte össze az autóját, ami miatt kénytelen volt kihagyni az időmérőt, ez pedig a versenyére is rányomta a bélyeget. Noha tudott pozíciókat nyerni, de egy biztonsági autós fázis után, a hetedik helyről kellett kiállnia egy kiadós fűnyírással egybekötött pályaelhagyást követően.

Vasárnap azonban új erőre kapott Wittmann, ami már a harmadik edzésen is megmutatkozott egy második hely formájában, az év utolsó kvalifikációján pedig az idei első rajtelsőségét is megkaparintotta. A bajnokság negyedik helyén álló német 1:32.683-as körével viszont csak 54 ezredmásodpercet adott René Rastnak, aki így is egy pontot hozni tudott Gary Paffetten, aki egy elrontott kör után végül harmadikként végzett – kettejük között jelenleg 14 egységnyi a különbség.

2005 bajnoka mögött két BMW-s, Bruno Spengler és Augusto Farfus zárt, megelőzve Edoardo Mortara Mercedesét és további két BMW-st, Joel Erikssont és Philipp Enget. A legjobb tíz az audis Nico Müllerrel és a BMW-s Timo Glockkal lett teljes.

Paul di Resta hockenheimi vesszőfutása tovább folytatódott, a skót mercedeses csak a 11. rajtkockát tudta elcsípni, így nagyon nehéz dolga lesz a 13:30-kor kezdődő finálén, ha újra bajnok szeretne lenni 2010 után – jelen állás szerint hét pont a hátránya Paffett-tel szemben.

Érdemes még kiemelni a mezőnyből Robin Frijnst, aki tegnap begyűjtötte az ötödik figyelmeztetését is az év során, ami automatikusan egy 10 helyes büntetést vont volna maga után. Azonban az audis holland inkább a versenyre koncentrált, így eleve utolsó lett a kvalifikáción.

A második időmérő edzés végeredménye:

dtm_2018_hoc2_q2.jpg

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914300609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása