FE - LILA KÖNTÖST ÖLTÖTT MAGÁRA A VIRGIN-AUDI, FRIJNS BIRD CSAPATTÁRSA

dowbaraxoaa1mn.jpg

Pénteken délelőtt az ötödik szezontól fogva az Audi hajtásláncait használó Virgin Racing lerántotta a leplet a második generációs autójáról, és ismertette a versenyzői felállását is.

Az Envision Virgin Racing Silverstone Parkban tartott bemutatóján kiderült, hogy ismételten új csapattársat kap Sam Bird, miután Alex Lynn-t – aki a tavalyi szezonban a 16. lett az összetettben – az Audi gyári versenyzői felállásához tartozó Robin Frijns váltja a brit pilóta oldalán. Emellett bemutatták az Audi erőforrásai által hajtott versenygépét, amely teljesen lila köntöst kapott.

„Nagyon szépen köszönjük Alexnek azt a sok kemény munkát, amit az előző szezonban véghezvitt a volán mögött” – köszönte meg Sylvain Filippi, a Virgin Racing csapatmenedzsere, majd a következőket mondta el: „Örülünk, hogy ennyire innovatív, hasonló gondolkodású és fenntarthatóság-orientált vállalattal működhetünk együtt, mint amilyen az Envision Group. Számunkra a Formula-E mindig is több volt egy versenysorozatnál; ez egy esély arra, hogy igazán innovatívak legyünk és segítsük felgyorsítani a változást a jobb jövő felé.”

„Mindig is szenvedéllyel voltunk a szélesebb körű környezetvédelmi problémák, valamint a Race Against Climate Change programunk mögött rejlő indíttatások iránt. Most az Envision Grouppal a fedélzeten úgy gondoljuk, hogy ezt az üzenetet még inkább erősebbé tudjuk tenni” – tette hozzá Filippi.

„Izgatott vagyok amiatt, hogy visszatérhetek a Formula-E-be az Envision Virgin Racinggel” – nyilatkozta visszatérése kapcsán a 27 esztendős holland versenyző. – „Nagyszerű, hogy egy ennyire erős csapathoz csatlakozhatok, és az eddigi munkák során nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon jó csomaggal rendelkezünk. Most már az előszezoni tesztekre fogunk koncentrálni, ahol képesek leszünk javítani a pályán nyújtott teljesítményünkön.”

Frijns visszatérőnek számít a Formula-E-ben, mivel a második és a harmadik szezonban az Andrettinél versenyzett, de aztán a csapat BMW-vel kötött kontraktusával partvonalon kívülre került. A hollandnak viszont nem csak az elektromos bajnokságból van tapasztalata: előbb bajnok lett a Formula Renault 2.0-ban és 3.5-ben már a debütáló szezonjában, majd futamot nyert a GP2-ben, tesztelt a Caterham és a Sauber Forma-1-es csapatával, majd az Audival indult a DTM-ben. Frijns a #4-es rajtszámmal fog versenyezni, ahogyan azt teszi idén a Német Túraautó Bajnokságban.

Envision Virgin Racing Season 5 Launch Film

Introducing our Season Five car for the FIA Formula E Championship, with drivers Sam Bird and Robin Frijns! Are you subscribed? If not, click here! https://virg.in/Subscribe Follow us for more Envision Virgin Racing: https://www.twitter.com/VirginRacing_FE https://www.facebook.com/VirginRacingFormulaE https://www.instagram.com/virginracingformulae/

„Remek, hogy az ötödik szezonban is a csapattal maradhatok. Az a kapcsolat, ami az előző 45 verseny során kiépítettünk, egészen hihetetlenül, és izgatott vagyok amiatt, hogy lássam ezt tovább erősödni. Az ötödik szezon valamennyi csapatnak az új érát jelenti a Gen2-es autó bemutatásával, de számunkra mindenképpen az Envision Group csalatkozásával” – mondta Sam Bird, aki idáig hét győzelmet és 15 dobogós helyezést szerzett a Formula-E-ben. – „A csapat fáradhatatlanul dolgozott a nyár folyamán, és most már készen áll arra, hogy visszatérjen majd a pályára az előszezoni tesztelés alkalmával.”

Viszont az érdekes, hogy a Virgin nem nevezett ki konkrétan új csapatfőnököt Alex Tai helyére, habár Lei Zhang, az Envision alapítója és vezérigazgatója elhintette, hogy a csapat Franz Jung, az Envision alelnökének és az Envision Virgin Racing elnökének irányítása alatt fog állni.

Fotó: Sam Bird / Twitter, Envision Virgin Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8414284059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása