F1 - FOLYTATÓDÓ HAMILTON- ÉS MERCEDES-URALOM A MÁSODIK EDZÉSEN
Forma-1 2018: Japán Nagydíj - 2. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_japan_practice_fb0pjkm1s3bx.jpg

Totális dominanciával zárta a pénteki Lewis Hamilton és a Mercedes, a többiek meg mintha a B-ligában versenyeznének.

Egészen brutális tempót diktál Szuzukában a Mercedes, főleg Lewis Hamiltonnal: az ötödik világbajnoki címéhez minden egyes perccel egyre közelebb kerülő brit a szuperlágy gumikon és a háromkörös időmérő-szimuláció során futott 1:28.217-es köre révén kényelmes előnnyel zárta az élen az első után a második másfélórás szabadedzést is – mindeközben ráadásul a füvet is megcsípte a második szektorban, amikor Charles Leclerc-t kerülte ki.

Bottas közel fél másodperces hátrányban lett a második, habár a finn pilótának volt egy lila első szektora, de aztán belehibázott a körébe a Degner 2-ben, majd a következő körében a leggyorsabbnak bizonyult a középső szektorban. A két Mercedes-pilótán kívül meg csak a ferraris Sebastian Vettel tudott egy másodpercen belül zárni, de a lemaradása így is bő 8 tizedmásodpercre rúgott – a német mögött zárt Max Verstappen (Red Bull), Kimi Räikkönen (Ferrari) és Daniel Ricciardo (Red Bull).

A „hivatalos B-osztályban” – ami lehet, hogy ezen a hétvégén inkább a C-liga – ismételten Esteban Ocon volt a leggyorsabb. A Racing Point Force India franciája a hetedik helyen ennek ellenére 1.8 másodperccel volt elmaradva, mögötte pedig Romain Grosjeannal (Haas), Marcus Ericsson (Sauber) és a legújabb Honda-motorral a TOP-10-ig előretörő Brendon Hartleyval (Toro Rosso) lett teljes az első tíz sorrendje.

Az új-zélandiak kétszeres endurance-világbajnoka mögött Sergio Pérez (Force India), Nico Hülkenberg (Renault), Pierre Gasly (Toro Rosso) és Carlos Sainz zártak – a 13. helyen végzett Toro Rosso-pilóta az utolsó negyedórában nem gördült pályára, a csapat elmondása szerint üzemanyagcella-meghibásodás miatt. Gasly egyébként megkapta az idei második megrovását az első szabadedzésen, Lewis Hamiltont történt incidense miatt, amivel a 10 helyes rajtbüntetés kapujába került.

Charles Leclerc-nek a Sauber versenyzőjének kissé felemásra sikeredett az FP2: először elhagyta a pályát a Spoon-kanyar kellős közepén, majd az első időmérő-szimulációs köre során kisebb csatába bonyolódott a williamses Lance Stroll-lal, végül a 15. lett. A hátsó traktust Kevin Magnussen (Haas), valamint Fernando Alonso, Sergey Sirotkin, Stroll és Stoffel Vandoorne sorrendben zárt McLaren- és Williams-pilóták alkották.

Szombaton hajnali öt órától a harmadik szabadedzéssel folytatódik a Japán Nagydíj Forma-1-vonatkozású programja – ahogyan azt a Facebook-csoportunkban megírtuk, a 60 perces gyakorlást is élőben közvetítik az M4 Sporton.

A második szabadedzés végeredménye:

f1_2018_jap_fp2.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9914282819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása