FE - BEMUTATTA ÚJ AUTÓJÁT AZ ELŐZŐ SZEZON FŐNIXMADARA

doptb_zxuae4vdl.jpg

Csütörtökön, a kora délutáni órákban lehullt a lepel az Audi második generációs gépéről, az e-tron FE05-ről.

Enyhe kifejezés, ha azt mondjuk, hogy hullámvasútszerűen alakult az Audi számára a 2017/2018-as szezon. A szezon első harmadában ugyanis folyamatosan megbízhatósági problémák hátráltatták a munkát, amelyet a főnixmadárszerű feltámadás követett: az ötödik hétvégétől ugyanis Lucas di Grassi két első és öt második helyet szerzett, míg Daniel Abt két győzelmet, valamint egy második és egy harmadik pozíciót – mindez pedig elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a németek gyári csapata a hajrában hajszállal, de megelőzze a Techeetah-t a csapatbajnoki titulusért.

Audi Formula E on Twitter

Find out more about our all new Audi e-tron FE05 in the Audi MediaCenter: Press release -> https://t.co/ZcyBdzMQlU High-resolution photos -> https://t.co/SCEGGdpHAz #ABBFormulaE #FormulaE #etron #ProgressFeelsElectric #LeagueofPerformance

Az már hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy az Audi változatlan felállással vág neki a Formula-E második érájának kezdetét jelentő ötödik szezonnak, és marad Daniel Abt Lucas di Grassi csapattársa, azonban az autó – ahogyan a többi csapat esetében is – teljesen más a szabályváltozásoknak köszönhetően. Az e-tron FE05 dizájnját a négygyűrűsök aztán csütörtökön leleplezték, amelynek kapcsán a gyártó a sajtóközleményben azt fűzte hozzá, hogy az új hatáslánc 95%-ban új alkatrészeket tartalmaz, miközben a mérnökök ki tudták vitelezni azt, hogy az közben 10 százalékot veszítsen a tömegéből.

Tristan Summerscale, az Audi Formula-E-projektjének vezetője elárulta, hogy az alapkoncepción nem változtattak, azonban a részletek számottevő finomításon mentek keresztül, illetve az is kiderült, hogy az e-tron FE05 fejlesztése még 2017 nyarán, tehát a negyedik szezon indulása előtt vette kezdetét. Szeptember végén már a privát teszteken is átesett a technika, amely először október 16-a és 19-e között, a bajnoksági hivatalos előszezoni tesztjén gördül majd pályára nyilvánosan, a valenciai pályán.

Audi Sport on Twitter

Our all new Audi e-tron FE05 for the 2018/2019 @FIAFormulaE season. Video: Check out our digital launch -> https://t.co/pZsG7onLyv #ABBFormulaE #FormulaE #etron #ProgressFeelsElectric #LeagueofPerformance https://t.co/uIY6UIiTiN

Az idei évben az Audi viszont nem csak a gyári csapatot, hanem a Virgin Racinget is ellátja erőforrásokkal. A brit csapat október 5-én, pénteken rántja majd le a leplet az ötödik szezonra szánt versenygépéről a silverstone-i főhadiszállásán, egyúttal ismerteti a versenyzői felállását is. Sajtóértesülések szerint Sam Bird marad a csapatnál, míg Alex Lynn helyét az Audihoz ezer szállal fűződő Robin Frijns veheti át.

Fotó: Audi Formula-E

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr114281719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása