GP3 - A PÁLYÁN KÍVÜL DŐLT EL A POLE POZÍCIÓ SORSA SZOCSIBAN
GP3 2018: Szocsi - Szabadedzés, Időmérő edzés

_54i0561_4475365.jpg

Sokáig úgy tűnt, hogy a helyi szurkolók nagy-nagy örömére Nikita Mazepin szerezte meg a pole pozíciót, azonban a pályahatárokra vonatkozó szabályok megsértése miatt elvették az ART Grand Prix versenyzőjének leggyorsabb köridejét. Így az első rajtkocka Leonardo Pulcini ölébe hullott.

_56i1446_4475415.jpg

Pénteken délelőtt, a szokásos 45 perces szabadedzéssel és egy három hetes szünet után tért vissza a GP3 mezőnye. A gyakorlást 1:53.146-os idővel végül a bajnoki éllovas Anthoine Hubert zárta az élen – az ART Grand Prix franciája mögött csapattársai, Jake Hughes és Nikita Mazepin, valamint három tridentes, Giuliano Alesi, Pedro Piquet és Ryan Tveter végzett.

Az amerikai mögött Tatiana Calderón (Jenzer Motorsport), Leonardo Pulcini (Campos Racing), Joey Mawson (Arden International) és Richard Verschoor (MP Motorsport) tették teljessé az első tíz helyezett névsorát.

A szabadedzés végeredménye:

doktethx0aagje1.jpg

Aztán, a délutáni időmérő edzésen Nikita Mazepin 1:52.569-cel megfutotta a leggyorsabb kört, viszont az azért járó pole pozíciót nem tarthatta, mert a 4-es kanyarnál elhagyta a pályát, amivel jogosulatlan előnyre tett szert. Így az orosz ART-pilóta esetében a második leggyorsabb idejét (1:52.951); ez pedig a nyolcadik helyre volt elegendő.

Ezzel a döntéssel a rajtelsőséget Leonardo Pulcini szerezte meg a vele járó négy ponttal együtt: a Campos Racing olasz pilótája mindössze 69 ezreddel előzte meg Callum Ilottot, és 78-cal a tridentes Giuliano Alesit. Anthoine Hubert ezúttal nem tudta kihozni a maximumot magából, így a bajnoki cím legfőbb várományosa csak a 4. rajthelyet biztosította be magának.

_56i2175_4475723.jpg

Nem tarthatott sokáig Mazepin öröme...

Ryan Tveter és Simo Laaksonen (Campos Racing) odakerülésével kissé meglepetésszerű harmadik rajtsor állt össze, mögöttük Richard Verschoor, Mazepin, Mawson, valamint Jake Hughes (ART Grand Prix) tették teljessé.

Az Arden újonca, Sacha Fenestraz első időmérőjét tizenharmadikként zárta, míg az előző két időmérő edzés győztese, David Beckmann csak a tizenötödik lett, miután a Trident-Dallarájában elszállt az erőforrás.

Az időmérő edzés végeredménye:

donemiux0aesemm.jpg

A főversenyre magyar idő szerint szombaton 9 óra 15 perctől kerül sor, de az M4 Sport csak másnap reggel, 6 óra 5 perctől tűzi műsorra.

Fotó: GP3 Media 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914270525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása