FE - ÉVEKRE ÍRT ALÁ A VIRGIN RACING AZ AUDIVAL

20180414181218malc6554.jpg

A héten a Virgin Racing csapat bejelentette, hogy az ötödik szezontól fogva az Audi hajtásláncait használja majd. A két fél között köttetett kontraktus több évre szól.

A Virgin Racing három szezon után, a 2017/2018-as idény végeztével szakított a DS Automobiles-lal, amely átpártolt a Techeetah alakulatához. A brit csapat – amelynek többségi tulajdonrészét az év korábbi részében az Envision, egy kínai megújuló energiával és technológiával foglalkozó cég vette át – sem maradt erőforrás-beszállító nélkül, ugyanis pénteken kiderült, hogy 2018 őszétől fogva annak autóinak hátuljában az Audi termékei fognak üzemelni.

„Négy fantasztikus szezon, hét győzelem, 19 dobogós helyezés és egy, a DS Automobiles-lal folytatott sikeres együttműködést követően úgy döntöttünk, hogy a Formula-E következő érájára új irányt választunk” – nyilatkozta Sylvain Filippi, a Virgin Racing csapatigazgatója. – „Az Audi Sporttal meg a többségi csapattulajdonosunkkal, az Envisionnel pedig azt érezzük, hogy ez a tökéletes partnerség a frontvonalában való további harcolás szempontjából.”

Ez a megállapodás pedig az Audi számára az első vásárló partnercsapatát jelenti a Formula-E-ben. Küzdelmes szezonja volt az előző évben a gyári alakulatnak, ugyanis a szezon első harmada katasztrofálisan alakult, de ennek ellenére sikerült megelőzni a hajrában a Techeetah-t a konstruktőri bajnoki címért.

„Örülünk annak, hogy a Virgin Racinggel és összesen négy Audi e-tron FE05-autóval harcolhatunk a pontokért és a trófeákért az új Formula-E-szezonban” – kommentálta a hírt Dieter Gass, az ingolstadtiak motorsportos részlegének vezetője. – „A csapat már azóta kulcsjátékosnak számít a Formula-E-ben, hogy a széria elindult – mind a pályán és az azon kívüli eseményekben. Így külön öröm, hogy a Virgin Racing választása a mi hajtásláncunkra esett.”

A Virgin Racing versenyzői felállását és autóinak dizájnját október 5-én mutatja be. Elképzelhető, hogy a csapat megtartja a Sam Bird - Alex Lynn duót, de már annak kapcsán is lehetett hallani spekulációkat, hogy utóbbi helyét az a Robin Frijns veheti át, aki az idei évben az Audi DTM-csapatának színeiben versenyez.

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5614257409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása