F1 - HAMILTON LÓVÁ TETT MINDENKIT A SZINGAPÚRI KVALIFIKÁCIÓN
Forma-1 2018: Szingapúri Nagydíj - Időmérő edzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_singapore_practice_xmd50pxm5l9x.jpg

Biztosnak tűnt Ferrari-siker helyett megint Lewis Hamilton és a Mercedes diadalmaskodtak a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén. Sebastian Vettel elé ráadásul a brit riválison kívül még Max Verstappen is beférkőzött a Red Bull-lal, míg a másik Ferrarival Kimi Räikkönen csak az ötödik lett.

Esti, villanyfényes körülmények között vette már kezdetét a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése. A 18 perces Q1-ben pedig már is gazdagabbak lettünk egy meglepetéssel, ugyanis az Daniel Ricciardo elsőségét hozta, s alig egy tizeddel maradt le Sebastian Vettel FP3-as idejétől úgy, hogy a Red Bull az utolsó két edzésen meglehetősen gyengén muzsikált. Az ausztrál mögött a német, illetve annak csapattársa, Kimi Räikkönen végzett, míg a negyedik helyre a haasos Romain Grosjean ért oda, Max Verstappent is megelőzve.

A Mercedes vállalt némi rizikót a nyitószakasz során, ugyanis Lewis Hamilton és Valtteri Bottas voltak az egyedüli pilóták, akik a keményebb, ultralágy gumikon kísérelték meg a továbbjutást – a küldetést ugyanis sikerült, de mi sem mutatja azt jobban, hogy mennyire pengeélen táncoltak, mint az, hogy a finn a 12., a világbajnoki éllovas brit meg csak a 14. lett. Nem sikerült a TOP-15-be kerülés viszont Kevin Magnussennek (Haas), Brendon Hartleynak (Toro Rosso), Stoffel Vandoorne-nak (McLaren) és a két Williams-pilótának, Sergey Sirotkinnak és Lance Strollnak.

Hasonló taktikázással a Ferrari a Q2-ben kísérletezett, de miután az olaszok ráébredtek arra, hogy túl nagy tétje lenne ennek, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is hiperlágy abroncsokat kaptak – a finn végül 1:37.194-gyel meg is futotta a 15 perces szegmens leggyorsabb körét, a négyszer világbajnok német pedig – a forgalommal is megbirkózva – végül a hatodik helyen biztosította magának a továbbjutást.

Ezzel a Ferrari szendvicsbe fogta a két Red Bullt és a két Mercedest, mögöttük pedig a Force Indiák fogták közre Nico Hülkenberget és Esteban Ocont. Nem sikerült abszolválnia a továbbjutást Fernando Alonsónak (McLaren), Carlos Sainznak (Renault), Charles Leclerc-nek (Sauber), Marcus Ericssonnak (Sauber) és Pierre Gaslynak (Toro Rosso).

Mindezek után a zárószakaszban jött a Mercedes-sokk: Lewis Hamilton ugyanis már az első csörte folyamán az élre tört egy űridőszerű, 1:36.015-ös körrel, amellyel a brit már nem is talált legyőzőre, még a második nekifutás folyamán sem – így a négyszeres világbajnoki címvédő szingapúri negyedik, idei hetedik és pályafutása 79. rajtelsőséget zsebelte be.

Sebastian Vettel pedig dupla okkal nem lehet boldog, mivel Hamilton mellett még Max Verstappent is megkapta maga elé, azaz csak a harmadik rajtkockából várhatja majd a rajtot, míg csapattársát, Kimi Räikkönent még honfitársa, Valtteri Bottas is megelőzte. Daniel Ricciardo – aki, úgy néz ki, gondolatban félig már a Renault-nál van – ezúttal nem tudott beleszólni ebbe a csatába, hatodik lett.

A „B-osztályban” Sergio Pérez – aki először szerepelt Q3-ban a szingapúri pályán – lett az első, összességében meg a hetedik, a Racing Point Force Indiának pedig jó esélye van egy újabb kettős pontszerzésre, Esteban Ocon ugyanis a kilencedik lett. A két rózsaszín párduc közé Romain Grosjean furakodott be a Haas-Ferrarival, a tizedik pozíciót pedig Nico Hülkenberg csípte el a Renault-val.

Közép-európai idő szerint vasárnap 14 óra 10 perckor rajtol el a 2018-as szezon tizenötödik versenye, a Szingapúri Nagydíj. A futamot élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

F1

Lewis Hamilton will lead the field away on Sunday - here's full classification from qualifying at the Singapore Grand Prix �

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr714241927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JorEl 2018.09.15. 21:40:54

Sokkoló, egy négyszeres világbajnok, az egyik top favorit atóval, megnyerte az időmérőt, az ilyen izgalmak miatt érdemes F1-et nézni...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása