F1 - JÖVŐRE AUGUSZTUSBAN LESZ A MAGYAR NAGYDÍJ, DECEMBERBEN ZÁRUL A SZEZON

lewis_hamilton_f1_grand_prix_hungary_wf3hrtifj32x_1.jpg

Napvilággá kürtölték a szervezők a 2019-es F1-es naptártervezetet, amelynek alapján a Hungaroringre majd augusztus első hétvégéjén látogat majd el a mezőny, míg az utolsó helyszínen, Abu Dhabiban már csak decemberben rendeznek futamot. Végleges jóváhagyást októberben kaphat.

Március 17-én, Melbourne-ben és december 1-én, a Yas Marinán zárul a 2019-es Forma-1-es szezon a minap kiadott előzetes versenynaptár értelmében, amelyben azt is megerősítették, hogy sikerült szerződést hosszabbítani a Japán Nagydíj és a Német Nagydíj szervezőivel, így az ideihez képest változatlan lesz a következő szezon menetrendje.

A piszkozatból az is kiderül, hogy 2019-ben már nem lesz tripla hétvége, miközben csak öt alkalommal fog előfordulni az, hogy egymást követő két hétvégén is lesz futam – nem lesz szünet a Francia és az Osztrák, a Német és a Magyar, a Belga és az Olasz, a Szingapúri és az Orosz, valamint a Mexikói és az Amerikai Nagydíj között.

A Magyar Nagydíjat pedig 2010 óta először fogják augusztusban tartani – a hungaroringi összecsapásra 8. hó 4. napján kerül sor.

Természetesen a versenynaptárt még az FIA Motorsport Világtanácsnak jóvá kell hagynia október 12-én, de a motorsport.com úgy tudja, hogy ez már csak formalitás lesz, eget rengető változásokra nem kell számítani.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8714213963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása