F1 - IDÉN MÁR NEM ELŐSZÖR FOG MONZÁBAN PÁLYARA GÖRDÜLNI LECLERC…

charles_leclerc_f1_grand_prix_belgium_qualifying_0im4a_mpgeyx.jpg

Kiderült, hogy a fiatal monacói júliusban már vezette a Ferrari 2018-as gépét a Sebesség Szentélyében egy filmes nap keretein belül.

Nem sokkal az Olasz Nagydíj hétvégéjét megelőzően kiderült, hogy a Ferrari „promóciós eseményként” lebonyolított egy 100 kilométeres tesztet még júliusban, a monzai pályán az idei versenygépével, amit nem Sebastian Vettel és nem Kimi Räikkönen, hanem a Sauber-pilóta és Ferrari-junior Charles Leclerc terelgetett, akit korábban többször is szóba hoztak, mint a maranellói csapat egyik 2019-es pilótája.

Ezzel a Ferrari a második és egyben utolsó filmes napját is elhasználta 2018-ban, miután az elsőre még az előszezoni tesztek előtt, Barcelonában sor került. Egyébként ezekre a kiruccanásokra igencsak szigorú szabályok vonatkoznak:

  • a csapatoknak 72 órával a teszt kezdete előtt jeleznie kell az FIA, ismertetve valamennyi részletet,
  • csak egy autót használhatnak az istállók, azt is csak 100 kilométer erejéig és a Pirelli bemutatós gumiabroncsával,
  • ugyanakkor viszont lehetőség van aerodinamikai és motorikus információk gyűjtésére.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914212269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása