GP3 - NÉGYES GYŐZELEMMEL TAROLTA LE A MEZŐNYT AZ ART GP A SPRINTVERSENYEN
GP3 2018: Spa-Francorchamps - Sprintfutam

dlg-n9dxcaa8jp4.jpg

A régi, megszokott formában láthattuk versenyezni az ART Grand Prix versenyzőit, akik szinte kéz a kézben zárkóztak fel, majd Mazepin vezetésével kisajátították az első négy pozíciót a spái sprintversenyen.

Kisebb drámával és a köd miatt rosszabb látás viszonyok között indult a GP3-asok sprintversenye Spa-Francorchamps-ban, ugyanis a szombati főfutamon a pályafutása első győzelmét megszerző David Beckmann-nek már a felvezető kör végén ki kellett gördülnie a depóba műszaki hiba miatt, pedig a nyolcadik helyről még lett volna reális esélye egy újabb jó eredményre. Mindenesetre Joey Mawson az Arden gépével jó rajtot fogott, így meg is tudta őrizni a vezetést az ART-s Callum Ilott előtt.

A következő körben a Ferrari-akadémista brit versenyző a Kemmel-egyenes végén próbálkozott előzéssel a vezetésért: azonban összeértek, így Ilott leszaladt a pályára a Les Combes-nál, amelyet követően két csapattársa, Jake Hughes és Nikita Mazepin is elment mellette. Egy körrel később viszont Mawson már két pozíciót is veszített: alig pár másodperc alatt Hughes, majd Mazepin is megelőzte az ausztrált; a negyedik körben pedig az orosz ART-s egy újabb pozíciót nyert, Hughes kárára és átvéve az első helyet!

Mawson eközben egyre csak veszítette a pozíciókat: Hubert, Pedro Piquet (Trident), Giuliano Alesi (Trident) és az újonc Richard Verschoor (MP Motorsport) is elé került. Ezt követően a hetedik helyért egymás torkánk esett Mawson, Verschoor és Ryan Tveter (Trident) – a csatából pedig nem kis meglepetésre az újonc holland pilóta került ki győztesként, míg Tveter feljött nyolcadiknak, Mawson meg a ritmusából teljesen kiesve még a pontszerző zónából is kiszorult. Ezalatt, a 9. körben aztán újra egy ART-s párharcnak lehettünk szemtanúi: Hubert húzott el Hughes mellett a harmadik helyért, két körrel később pedig Ilottot is maga mögé utasította.

_54i2402_4469566.jpg

Nikita Mazepin mindeközben nagyon stabil versenyt futott, a negyedik körtől fogva végig volt egy szolid, két másodperces előnye – így az orosz versenyző egészen könnyedén szerezte meg idei harmadik győzelmét, a barcelonai szezonnyitón és a hungaroringi főversenyen aratott sikerét követően. Az ART Grand Prix pedig letarolta a mezőnyt vasárnap, ugyanis négyes győzelemre tett szert, miután a bajnokságban vezető Hubert bejött másodiknak, Ilott és Hughes pedig a harmadik és a negyedik helyen értek célba.

Az ART-k mögött két tridentes, Pedro Piquet és Giuliano Alesi látták meg a kockás zászlót, miközben Richard Verschoor élete második GP3-as versenyét a hetedik helyen zárta – ezzel a holland első pontjait szerezte meg hatalmas bravúrral, mivel a 17. rajtkockából várhatta a piros lámpák kialvását! Az utolsó pontot pedig a harmadik talpon maradt tridentes, Ryan Tveter csípte el, miután a jenzeres Tatiana Calderón több támadását is visszaverte.

A pole-ból induló Mawson végül kiállt a versenyből, akárcsak Beckmann, Devlin DeFrancesco (MP Motorsport), valamint a féltávnál látványosan lelassuló Leonardo Pulcini (Campos Racing).

A bajnoki pontversenyben jelenleg Hubert vezet és 26 ponttal előzi meg Ilottot, 33-mal pedig Mazepint, míg egy nullás hétvégével Pulcini lemaradása a negyedik helyen már 59 egységnyi. Egy hét múlva, Olaszországban jön a folytatás.

A sprintverseny végeredménye:

GP3 Series Official on Twitter

GP3 Round 6 Race 2 classification

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414203681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása