F1 - ÚJ MOTORRAL KÉSZÜL A RENAULT MONZÁRA, DE A GYÁRI CSAPAT NEM KÍVÁNJA BEVETNI

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_belgium_qualifying_ntz8iqwfltlx.jpg

Előrukkolt a C-specifikációjú erőforrásával a Renault, melyet elérhetővé is tett a Red Bull, valamint a McLaren számára a jövő héten esedékes Olasz Nagydíjra. Egy a bökkenő: a motort még maga a gyári csapat sem kívánja bevetni annak megbízhatósági kockázata miatt…

Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 főnöke tisztában van vele, hogy a legutóbbi fejlesztések nem biztos, hogy megbízhatóság szempontjából a helyzet magaslatán lesznek – így az új verziójú motornak nem venné hasznát a gyári csapat, amelynek szeme előtt a konstruktőri tabellán elfoglalt negyedik hely lebeg. Emiatt is született az a döntés a belgiumi hétvégén, hogy Nico Hülkenberg kap egy vadonatújat a B-verziójú erőforrásból, noha akár a legújabbat is beszerelhették volna az autójába.

Ugyanakkor a jövő heti Olasz Nagydíjon a partnercsapatoknak – azaz a Red Bullnak és a McLarennek – meglesz a lehetőségük arra, hogy kipróbálják az új motort, amely teljesítmény terén kisebb előrelépést jelenthet, azonban a megbízhatósága nem egy életbiztosítása. Azonban valószínű, hogy a lehetőséggel nem fog élni a Red Bull sem, amely a jövő évtől fogva már a Honda termékeit használja majd.

„A gyári Renault-nál nem fogjuk használni, jelenleg pedig a többi partnercsapattal tárgyalunk, hogy igényt tartanak-e rá, vagy sem. Mindenesetre elérhető a fejlesztés, ami előrelépést eredményezhet motorerőben, ugyanakkor számos megbízhatósági probléma bukkanhat fel” – nyilatkozta Abiteboul a motorsport.com hasábjain. – „A Renault-nál figyelnünk kell arra, hogy mi zajlik mögöttünk, a megbízhatósági kockázat pedig nem éri meg azt az egy-két tizedmásodpercet, mert jelenleg nem a Red Bullt üldözzük. Viszont a Red Bullnak nincs mi miatt aggódnia, miután veszítenivalója sincs – ezért van az, hogy az érzékenység és a torzítás egy kicsit más.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514202793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása