F1 - A FORCE INDIA ELVESZÍTHETI A HELYÉT A STRATÉGIAI CSOPORTBAN?

sergio_perez_f1_grand_prix_belgium_qualifying_rdjfhrwygv-x.jpg

A tulajdonosváltáson átesett Racing Point Force India kipottyanhat a Forma-1-es egyik legbefolyásosabb szervezetéből, a Stratégiai Csoportból a motorsport.com értesülései szerint.

A Stratégiai Csoport a Nemzetközi Automobil Szövetség és a Forma-1 Menedzsment, valamint a Ferrari, a Red Bull, a McLaren és a Williams képviselőiből áll – hozzájuk csatlakozhat az a csapat, amely az imént felsoroltakat leszámítva a legelőrébb zárt az előző évi konstruktőri kiírásban. Ezt a pozíciót 2015 óta a Force India tölti be – akkor a silverstone-i istálló a Lotus helyét vette át, amely 2014-ben csak a hatodik lett a csapatok között. Azonban a Belga Nagydíjtól fogva – a tulajdonosváltás miatt – új nevezőként indulhat csak a Forma-1-ben a Force India, a jogelődöt kizárva a bajnokságból és annak minden eddigi pontját törölve.

A Racing Point Force India újonnan kinevezett csapatfőnöke, Otmar Szafnauer leszögezte, hogy ennek kapcsán hivatalos információ még nem érkezett, de természetesen megértéssel fogja fogadni azt, ha az a döntés születik, hogy a csapat – átmenetileg mindenképpen – kiesik a Stratégiai Csoportból.

„Miután új nevezőként vagyok jelen a mezőnyben, nem kellene a részének lennünk” – mondta Szafnauer a motorsport.com-nak. – „Ugyanakkor továbbra is ugyanaz a motor- és váltókiosztás vonatkozik ránk, mint az év elején. Így hogyan mondhatjuk azt tényleg, hogy újak vagyunk? Nem vagyunk azok.”

S habár úgy tűnik, hogy a Force India e tekintetben kiesik a pixisből, egyelőre kérdéses, hogy az év hátralevő részében lesz-e utódja. A tavalyi évben a Force Indiát a Renault követte a konstruktőri bajnokságban, azonban az még nem dőlt el, hogy a francia gyári csapat átveheti-e a silverstone-i gárda helyét idén, vagy egy hatodik csapat legközelebb csak 2019-ben lesz része a Stratégiai Csoportnak.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7314203261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása